Eleganta snörkängor

Efter flera år i skogarderobens mörkare vrår tycks intresset för elegantare snörkängorna åter väckas till liv. En skotyp som verkligen andas välkläddhet enligt den gamla skolan, men som i rätt utförande känns lika modern som full med attityd.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-09-18 14:05  |  Lästid: 2 minuter

Trots att den höga snörkängan historiskt sett haft en självklar plats i skogarderoben har dessa låga dito länge varit det självklara valet när det kommer till elegantare kostymskor. Och för många framstår användningstillfällena för denna typ av skor fortfarande som relativt begränsade. Även om det till utseendet kan påminna om robustare vinterkängor så är de sett till hållfasthet fortfarande att jämföra med vanliga kostymskor.

Detta är snarare en sko som får ses ur ett rent estetiskt perspektiv. Inget fel med det, för under ett par flanellbyxor eller till höstkostymen är ett par nättare snörkängor ett riktigt stilfullt skoval som verkligen sticker ut.

 


Edward Greens klassiker Galway representerar stilen väl. Här i elegant kombination av slätt läder och scotchgrainskinn. Även allra översta skorna kommer från Edward Green där modellen heter Alderley.
Alden i samarbete med New York-butiken Leffot
Carmina, foto: The Armoury.
Gaziano & Girling Wigmore
Ytterligare en modell från Gaziano & Girling. Foto: Kjell B Persson, Skoaktiebolaget
Crockett & Jones Isley har en något klumpigare och robustare silhuett än många av ovanstående modeller.
Elegant skohantverk från österrikiska uppstickaren Saint Crispin’s.
Dela på Facebook
Tweeta