Eton lanserar ny högre cutawaykrage

Dagens nyhet kan tyckas vara obetydlig men för oss är det något vi längtat efter sen vi såg Etons höstkollektion på Pitti Uomo i Januari. Det rör sig om företagets ny högre cutaway-krage som enligt oss är den bästa vi sett hittills.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-10-03 10:13  |  Lästid: 2 minuter
Eton lanserar ny högre cutawaykrage

Att svenska Eton levererar välgjorda och stryktåliga skjortor är det ingen tvekan om. Få, om någon av mina italienska kvalitetsskjortor klarar i närheten av samma tvätttemperaturer och ingen har visat upp i närheten av samma minimala krympmån över tid. 

Självklart saknar man stundtals de härliga handsydda detaljerna i ärmhål, krage och knapphål hos Etons men framför allt har jag tyckt att de saknat en riktigt intressant cut away-krage. 

Är det något område där italienarna verkligen är outstanding så är det när det kommer till mjuka och höga cut away-kragar med minimal struktur vilket ger dem ett härligt vågformat fall både med och utan slips. Höjden gör framför allt att kragens snibbar kan ”rulla” över slipsknuten och in under kavajslagen på ett sätt som påminner en del om mer tilltagna buttondown-kragar.


Därför blev glädjen stor när jag besökte företagets monter på Pitti Uomo 89 i januari och fick se den senaste kragen som lanseras nu i höst. 

 

Eton lanserar ny högre cutawaykrage
Den nya höga cutaway-kragen i ljusblå tunn flanell.

Eton har valt att kalla den High Cut Away och den finns tillgänglig i både företagets stapelvara: den vita twillväven, men även i lätta och lediga flanelltyger med mjuka kragar utan mellanlägg.

Jag tycker det är precis detta som Eton skall syssla med. Handsydda skjortor är fantastiskt och kommer med all säkerhet fortsätta vara en viktig del av min garderob men basskjortor som tål att användas fyller en minst lika viktig funktion. Får man även till en riktigt fin krage som i detta fallet är det än mer intressant. 


 

Eton lanserar ny högre cutawaykrage
Modellen i vit twill ligger på 1 199kr.
Eton lanserar ny högre cutawaykrage
Skjortorna i flanellkvaliteten ligger på 1 399kr.
Eton lanserar ny högre cutawaykrage
Modellen i mörkblå flanell som kan vara perfekt att kombinera med mörkblå kostym och slips i samma ton.
Dela på Facebook
Tweeta