Finamore och Orazio Luciano besöker Gabucci 14-15 mars

Trunk shows börjar blir ett vanligt kommande inslag i Stockholm numera. Stilkonnässörer behöver inte längre besöka kontinenten för att beställa toppklassigt mode då många skräddare och varumärken numera packar väskorna och besöker vår huvudstad. Den 14-15 mars gästas Gabucci av två toppnamn inom två olika områden i form av Finamore och Orazio Luciano båda från Italienska Neapel.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2018-03-01 09:38  |  Lästid: 2 minuter
Finamore och Orazio Luciano besöker Gabucci 14-15 mars

Det som gör detta besök lite speciellt är att det är första gången som Orazio Luciano faktiskt besöker Stockholm. De kommer att erbjuda sin måttsömnadstjänst där måttagning tas personligen av grundaren Orazio Luciano. Detta märke är lite speciellt då prisnivån är hög och de normalt sett är ett RTW märke. Deras hantverk och handsömnad påminner mer om bespoke och antalet timmar som läggs ner på ett plagg avviker inte mycket. Deras måttsömnadstjänst är därför kanske en av de främsta som finns som inte är ren bespoke även om resultatet inte är helt olikt.

 

Finamore och Orazio Luciano besöker Gabucci 14-15 mars
Grundaren Orazio Luciano tillsammans med sin son Pino och mästerskräddaren Ugo Onza i fabriken i Neapel. Bild: therake.com

Jag har personligen bara sytt upp en kostym från dem men med ett mycket gott resultat. Stilen är tydligt neapolitansk med en maskulin siluett bestående av mjuka axlar, breda slag samt ett snyggt fall över bröstet. Som nämnts rör det sig alltså om stora mängder handsytt vilket är ett tidskrävande arbete.


För mer information rekommenderar jag att läsa Andreas recension av måttsytt från Orazio Luciano från 2015 här på Manolo

 

Finamore och Orazio Luciano besöker Gabucci 14-15 mars
Min egen måttsydda kostym från Orazio Luciano.

Tillsammans med Orazio Luciano kommer skjortmakaren Finamore representerat av självaste Simone Finamore. Finamore är ansedd som en av världens främsta tillverkare av skjortor och det är nu tredje generationen som driver verksamheten som startade redan 1925.

Man syr skjortor enligt den stolta traditionen i Neapel där stora delar sker helt för hand.


Personligen har jag aldrig sytt upp någon skjorta från dem men köpte en RTW för många år sedan då de erbjöd en cutawaykrage som fortfarande är den finaste jag sett på en skjorta. Tyvärr är ärmarna lite korta på den, så en måttsydd hade varit bäst för min del. 

 

Finamore och Orazio Luciano besöker Gabucci 14-15 mars
Den karaktäristiska neapolitanska skjortaxeln från Finamore.
Finamore och Orazio Luciano besöker Gabucci 14-15 mars
Knapphål sydda för hand.

För bokning eller frågor rörande priser rekommenderar vi att ni kontaktar Gabucci på mtm@gabucci.se

 


Dela på Facebook
Tweeta