Fox Brothers trunk show i Sverige

Att efterfrågan på skräddarsytt mode är stort i Sverige blir allt mer tydligt. De senaste åren har antalet så kallade trunk shows då skräddare och tillverkare besöker Sverige för att möta kunder ökat rejält. Det är så klart roligt både genom att intresset för skräddarsytt mode ökat och för oss konsumenter som nu har ett större utbud att välja på. Denna vecka vill vi slå ett slag för en lite annorlunda trunk show.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-11-21 09:23  |  Lästid: 3 minuter
Fox Brothers trunk show i Sverige
Foto: Jamie Ferguson

Det är för försa gången, vad vi vet, en tygleverantör som besöker Sverige för att ihop med den svenska skräddaren Robin Pettersson Tailoring. Det är det anrika väveriet Fox Brothers och deras VD och delägare Douglas Cordeaux som kommer på besök.

Trogna besökare här på Manolo har kunnat läsa om Fox tidigare. Det är ett anrikt väveri i den lilla byn Wellington i Somerset England med anor från 1700-talet. Verksamhet låg i stort sett i dvala i många år fram tills för drygt 10 år sedan när Douglas Cordeaux med hjälp av en finansiär väckte liv i tillverkningen igen. Sedan dess har det gått mycket bra vilket är välförtjänt eftersom Fox enligt många kännare tillverkar den främsta flanellullen i världen. Fokus ligger även på just ull och grövre flanelltyger men de adderar hela tiden nya tyger och har idag ett brett sortiment ifrån tunna sommartyger till snudd på skottsäkra tyger för överrockar. De förvaltar sitt brittiska arv med stolthet och looken de har i form av färger och mönster är av anglofil art.

 


Fox Brothers trunk show i Sverige
Mängder av tyger från företagets utbud.
Fox Brothers trunk show i Sverige
Winston Churchill i företagets klassiska "krita".

Vid trunk showen i Sverige denna veckan kommer de att samarbeta med skrädderiet Robin Pettersson. Robin företräder B&Tailor från Korea och tar beställningar i främst Fox tyger för den som så önskar. Robin har även en anställd byxmakare från England som heter William Baxter och som gör byxor på plats. Vi testade Willimas tjänst i somras och resultat kan ni se här för inspiration.

Det är alltså ett gyllene tillfälle att göra ett par sköna och snygga flanellbyxor och samtidigt träffa den sympatiska Douglas. Det kommer att vara ett litet event hos Robin på torsdag kväll från 18:00-20:00 för de som vill mingla med Douglas och där undertecknad finns på plats för att prata stil och flanell.

Douglas är på plats i Göteborg på torsdag den 24/11 från 16:30 i Robins ateljé i Victoriapassagen. På fredag åker de tillsammans till Stockholm där de träffar kunder hela dagen. Önskar ni träffa dem för en bokad tid och konsultation så kan ni maila: robin@rp-tailor.com

 


Fox Brothers trunk show i Sverige
Mina flanellbyxor från William Baxter i Fox flanell.
Fox Brothers trunk show i Sverige
Fox Brothers trunk show i Sverige
Douglas Cordeaux

 

Översta bilden - Douglas Cordeaux från Fox fotograferad av Jamie Ferguson. 

Dela på Facebook
Tweeta