Fråga Manolo – Veckans frågor och svar

Ny vecka, nya frågor! Idag skall vi fokusera på vart man hittar prisvärda strumpor, portföljer samt vilken smokingskjorta som egentligen är snyggast.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-08-09 07:04  |  Lästid: 3 minuter
Fråga Manolo - Veckans frågor och svar
Foto: Milad Abedi

Tips på “slitstarka” men prisvärda knästrumpor?

Bra fråga. Vettiga knästrumpor bör vara en naturlig del av var mans garderob och särskilt när vi närmar oss hösten och svalare temperaturer. Jag har positiv erfarenhet av strumpor från tre olika tillverkare med lite olika prisbild. 

Skoaktiebolaget erbjuder kvalitetsstrumpor från italienska Sozzi och finns i både bomull och ull. Prisbilden på 250 kr är hög men jag tycker de är värda sitt pris. Ett annat alternativ är Berg & Berg som säljer strumpor från italienska Bresciani. Också i den högre prisklassen men med hög kvalitet och fina färger/mönster. 


Sist men inte minst kan jag varmt rekommendera strumpor från Herrstils varumärke Myrqvist. De erbjuder knästrumpor i bomull i färgerna marinblått, grått, brunt och svart med ett pris på 179 kr. 

 

Fråga Manolo - Veckans frågor och svar
Mellangrå strumpor från Sozzi som passar perfekt till grå flanellbyxor.

 

Tips på dator/dokumentväska?


Här finns mängder med trevliga alternativ beroende på budget och smak. En aktör som jag nyligen la märke till heter Made by Nichols. Varumärket drivs av en man som tidigare arbetat på bl a Dunhill och nu startat sin egen verksamhet av läderprodukter. Verksamheten är än så länge baserad på beställningar vilket gör att man kan välja modell, material, färg och spänne på de olika produkterna. För mer inspiration rekommenderar vi starkt ett besök på varumärkets Instagramkonto. Priserna varierar såklart beroende på produkt och material men startar på ca 350£ för en portfölj/dokumentväska. 

 

Fråga Manolo - Veckans frågor och svar
Riktigt snygg portfölj från Made by Nichols.

 

Vilken skjorta är generellt snyggast till smoking och spelar det någon roll om den är i piké eller plissérad?


Här är det viktigt att skilja på vad som är subjektivt snyggt och vad som är korrekt. Det finns tre krav för en skjorta till smoking enligt mig:

1. Den skall vara vit.

2. Den skall ha en cut away-krage.

3. Den skall ha dubbel manschett. 


Har en skjorta alla dessa tre detaljer så klarar man sig galant. Utöver dessa tre så kan man såklart välja mängder av detaljer som snarare handlar om personlig smak. Bröstparti i ger en slät yta, plisséring ger en intressant struktur och såväl en slät knappslå som bröstknappar kan vara ett elegant inslag. Inget av dessa alternativ är ett måste och jag varierar mellan olika beroende på situation och smoking. 

 

Fråga Manolo - Veckans frågor och svar
Smokingskjorta från Shirtonomy med bröst och manschetter i Marcella-piké. (Även översta bilden)
Fråga Manolo - Veckans frågor och svar
Samma tredelad smoking från Linnégatan 2 men här med smokingskjorta från Bauer med plissérat bröst.
Dela på Facebook
Tweeta