Herrstil lanserar skokollektion med Kickstarter-kampanj

Ni kunde för någon vecka sedan läsa om prisvärda kvalitetsskor här på Manolo och idag är det dags igen. Det är kläd- och skovårdsspecialisten Herrstil.com som idag lanserar en kollektion av prisvärda randsydda skor via en Kickstarter-kampanj.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-03-21 08:08  |  Lästid: 3 minuter
Herrstil lanserar skokollektion med Kickstarter-kampanj

Herrstil har fram tills nu varit främst förknippat med sko- och klädvårdsprodukter. Man introducerade i höstas strumpor och kashmirhalsdukar under nya varumärket Myrqvist och nu är det dags att addera ytterligare en produktgrupp till Myrqvist sortiment.

För ungefär ett år sen började idéerna kring att ta fram egna skor ta form. Herrstil ville skapa en randsydd sko med den absolut bästa läderkvalitén på en modern läst som kan tilltala det växande intresset för kvalitetsskor i Sverige. De började med att leta tillverkare i Sydeuropa där man snabbt fann en övervägande expertis inom durksydda skor men väldigt få fabriker med produktion av randsytt.

Beslutet föll på att tillverka skorna i Vietnam. Till skillnad från t.ex. Kina, så tillåts fabriker där vara helt ägda av utländska aktörer vilket möjliggjorde för en västerländsk produktionsstandard. Fabriken företaget valt att arbeta med producerar åt flera stora aktörer inom skoindustrin. Myrqvistskorna tillverkas i ett kromgarvat Crust-skinn i vad man kallar “first grade full grain“. Moment som infärgning och finish är gjord för hand vilket gör varje sko unik. Den maskinrandsydda konstruktionen ger ökad vattentäthet, och möjliggör för många års användning och omsulning.


Genom företagets produktionsansvarige Michael; en tredje generationens skotillverkare från Northampton med stor erfarenhet och expertis inom skotillverkning har man säkerställt kvaliteten i såväl material som produktion. Företagets affärsplan är att genom uteslutande försäljning i egna led och utan återförsäljare kommer Myrqvist Goodyear Welted erbjudas för endast 1 999 kr. 

Samtliga modeller kommer i svart och brunt skinn, men även i brun mocka. Lästen är svagt mejslad och har ett något högre insteg. Företaget låter meddela att man är i full gång med höstens kollektion som kommer att erbjuda fler modeller så som derbies och boots.

Äppelviken

En Plain cap toe. Hörnstenen i alla mäns garderober. I svart skinn blir det en klassisk kostymsko och i brun mocka ett ledigt alternativ till jeans.


 

Herrstil lanserar skokollektion med Kickstarter-kampanj
Den klassiska Cap toen Äppelviken.

Strömsö

En Semi Brogue. Kännetecknas av perforerade sömmar och en broguemedaljong i tån. Den perfekta skon för att liva upp en formell outfit, eller klä upp en mer avslappnad stil.

 


Herrstil lanserar skokollektion med Kickstarter-kampanj
Semibroguen Strömsö.

Skytteholm

En Quarter Brogue. Den perfekta kombinationen av enkelheten hos en Plain cap toe, och detaljerna hos en Semi Brogue gör den här modellen optimal vid näst intill alla tillfällen. 

Herrstil lanserar skokollektion med Kickstarter-kampanj
Modellen Skytteholm är en så kallad Quarter Brogue med endast broguemönster längs skons sömmar.

Att tillverka randsydda skor är en dyr process som kräver stor noggranhet. En av företagets största utmaningen var att säkerställa att alla aspekter av produktionen uppfyller kraven och samtidigt kunna erbjuda skorna till ett rimligt pris. Lösningen blev en Kickstarter-kampanj.

 


Men till skillnad från många andra kickstarterprojekt valde man att vänta med lanseringen tills lästen och designen var färdigställda. Detta för att med hjälp av Kickstarter ge kunden möjlighet att förboka ett par skor till ett rabatterat pris, samtidigt som företaget kan utveckla kollektion snabbare.

För endast 1 600 kronor kan man försäkra sig om ett par Myrqvist i valfri modell, som dessutom blir levererade så tidigt som i maj, alternativt i juli då nästa leverans av skor kommer in.

 

Herrstil lanserar skokollektion med Kickstarter-kampanj
Herrstils grundare Sebastian tillsammans med Michael på fabriken i Vietnam.
Dela på Facebook
Tweeta