Höstens 6 snyggaste mockakängor

Vi har valt ut säsongens 6 snyggaste mockakängor i flera nyanser av brunt som täcker såväl lediga som mer dressade situationer i vardagen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-10-21 10:20  |  Lästid: 2 minuter

Hösten är nu tveklöst över oss och med den kommer behovet av grövre skor. Idag skall vi fokusera på inte bara en signifikativ modell utan även i ett specifikt material.

För oss finns det inget material som passar bättre till just kängor än mocka. Ett material med matt lyster som tyvärr ofta missuppfattas som känsligt och ömtåligt. Vi vill tvärtom slå ett slag för mocka som i impregnerat skick klarar såväl regn som snö. Lägg till en vettig mockatvätt så kan man enkelt återställa skorna till gott skick.

Vi har valt ut en handfull olika versioner i flera nyanser av brun mocka som enligt oss är den mest mångsidiga färgen på skor. De sträcker sig från snörkängor i dressat utföranden till brogues, chelsea boots och hikingkängor för livets ledigare stunder.

Edward Green

Modellen Halifax är en hybrid mellan split toe och Chukka boots. Här med en gedigen gummisula och ovandel i mörkbrun mocka.

Yanko

Ett par mellanbruna chelseaboots i mocka är ett riktigt snyggt alternativ till en ledigare stil med t ex jeans och mockajacka.

Carmina

En Balmoralkänga är en mer dressad version av snörkänga med oxfordsnörning. I kombination med mörkbrun mocka blir det en mångsidig modell till såväl ledigt som dressat.

Diemme

Den klart ledigaste kängan i inlägget från italienska Diemme där inspirationen kommer från en klassiskt hikingkänga.

Löf & Tung

En annan klassisk snörkänga i mörkbrun mocka från svenska Skoaktiebolagets eget varumärke Löf & Tung.

Översta bilden: Modellen Eskdale 2 från Crocket & Jones för Grafford

Dela på Facebook
Tweeta