Höstens 6 snyggaste portföljer

Idag skall vi titta närmare på hur man på ett snyggt och praktiskt sätt kan frakta sina dokument, skolböcker eller dator till och från hemmet. Portföljen är och förblir ett klassiskt alternativ och i rätt kvalitet och utförande: en investering för livet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-11-07 08:32  |  Lästid: 3 minuter
Höstens 6 snyggaste portföljer

Få saker kan förstöra en snygg klädsel som en ful väska. Att klä sig oklanderligt i kavaj eller kostym med välputsade skor för att sedan avsluta med en billig och plastig väska i handen känns onödigt. Väskor är en såväl praktisk som stilfull accessoar och väljer man något av hög kvalitet finns det goda möjligheter att den håller i årtionden. 

Vad finns det då för alternativ att titta på? 

Om man har en i övrigt skräddad stil med kostym, klassiska herrskor och en elegant rock så är en mer traditionell portfölj absolut att rekommendera. Antingen en diskret modell i svart präglat kalvskinn som gör sig utmärkt mot svarta oxfords och mörk kostym, eller en klassisk version i corgnacsbrunt skinn som efter användning kommer utveckla en unik patina som bara blir bättre med tiden. 


Om man känner att kostym eller ens kavaj inte hör till vanligheterna i sin klädsel kan man fortfarande överväga portföljen men titta då efter ett lite ledigare alternativ med mjukare form och varför inte i kanvas istället för skinn.

Vi har valt ut sex olika alternativ som alla känns intressanta för hösten. 

Valextra

Höstens 6 snyggaste portföljer
Lyxiga väskspecialisten Valextra har här en portfölj med dubbla fack i svart präglad kalv.

 


Frank Clegg

Höstens 6 snyggaste portföljer
Vill man ha något som håller och utvecklar en fantastisk patina bör man definitivt snegla åt en klassisk cognacsbrun portfölj i Harness Belting från Frank Clegg. (även översta bilden)

 

Ortus

Höstens 6 snyggaste portföljer
Japanska Ortus anses av många göra världens finaste väskor. De sys helt för hand och tar i vissa fall upp till ett år att färdigställa.

 


Ralph Lauren Purple Label

Höstens 6 snyggaste portföljer
Det är något både lyxigt och avslappnat med en portfölj i mocka. Här från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label.

 

Bennet & Winch

Höstens 6 snyggaste portföljer
En ledigare portfölj från Bennett & Winch i kanvas och skinn som går ton i ton för en diskret känsla.

 


Stòffa

Höstens 6 snyggaste portföljer
Stòffa har tagit fram väskor i tre storlekar där 002 är deras Daily Brief.
Dela på Facebook
Tweeta