Höstens 6 snyggaste skjortor

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-11-20 11:47  |  Lästid: 2 minuter

En kategori av skjortor som jag själv bär allt mer frekvent är borstade kvaliteter i flanell eller inslag av kashmir. Det är något med den matta finishen som ofta hjälper till att dra ner formaliteten och inte minst kontrasten mot t ex en kavaj och kostym. Dessa skjortor gör sig i regel bäst utan slips och kan med fördel vara i lite ledigare nyanser än den klassiska skjortgarderoben.

T ex skulle jag varmt rekommendera benvita toner framför de kritvita då dessa passar utmärkt till alla jordiga nyanser i övriga garderoben. Även färger som olivgrönt, beige, ljusgrått eller denimblått kan vara att överväga till dessa mer informella skjortor.

Jag har valt ut sex olika spännande alternativ som alla är producerade i typiska höstkvaliteter.

Charvet

I ledigare skjortor är nyansen ljusgrått förvånansvärt underskattad. Kombinera med beige och benvitt för en sober look som är allt annat än tråkig.

Shirtonomy

Svenska Shirtonomy lanserade förra hösten en borstad kvalitet i kashmirblandning. Kombinationen bomull/kashmir passar perfekt i sammanhanget och vår favorit är den benvita versionen.

Morris Heritage

En mörkblå skjorta i flanell passar perfekt under en kostym i samma nyans för en sofistikerad men avslappnad klädsel för kvällen.

Eton

Skjorta i beige lättviktsflanell som passar till en ledigare stil. Kombinera t ex med en brun kavaj och ljusgrå flanellbyxor.

Barba Dandylife

En olivgrön flanellskjorta från skjortspecialisterna Barba Napolis ledigare linje. En väldigt trevlig nyans till ledigare plagg som råjeans och stickat.

Dela på Facebook
Tweeta