Höstens nyheter från C.QP

Sneakers har gått från att främst med sommarhalvåret till att bli ett skoval för större delen av året. Svenska C.QP lanserar tre nya modeller inför hösten som vi har tittat lite närmare på.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-09-18 09:31  |  Lästid: 2 minuter
Höstens nyheter från C.QP

C.QP har ni kunnat läsa om på Manolo i ett par år nu och startade som Coloquy 2013. Pga en rättighetstvist rörande namnet bytte man till C.QP som står för “Conversations & Quintessential Products”. De har sedan starten haft en ambition att producera väldesignade produkter av högsta kvalitet och hela designprocessen sker inhouse i Stockholm. Skorna produceras i Portugal av hög kvalitet i såväl konstruktion som ingående material.

För hösten har man lanserat tre nya modeller som vi tittat lite närmare på. 

CQP X Eidos Triptych


Modellen Racquet har blivit en av de absoluta storsäljarna för CQP och för hösten har man gjort en samarbetsmodell med klädmärket Eidos. Den är producerad i kalvskinn från svenska Tärnsjö Garverier i de tre färgerna; svart, blått och tan. Modellen är precis som de övriga versionerna av Racquet ofodrad vilket ger en ledig känsla och extremt mjuk sko. 

 

Höstens nyheter från C.QP
Alla tre modellerna ur samarbetet med Eidos.

Flyback

Nästa modell som är ny för säsongen är Flyback. Det är en klassisk High Top inspirerad av vintagesneakers och basket i synnerhet. Det lite högre skaftet och sulan gör den perfekt till hösten och en lite ledigare stil. Modellen kommer i tre mockanyanser och ligger på 3 000 kr. 


 

Höstens nyheter från C.QP
Den lite högre modellen Flyback i nyansen Warm Grey suede.

Racquet Sr

Som vi nämnde tidigare i texten har Racquet varit en stor succé för företaget. I höst lanserar man därför en utveckling av modellen som är än mer anpassad för vinterhalvåret. Det är en fodrad och lite mer uppbyggd version med något tjockare gummisula och två nyanser av mocka. 

 


Höstens nyheter från C.QP
Modellen Racquet Sr i mockanyansen Granit.

Utöver dessa tre nyheter så lanserar man även flera nya färgställningar i de befintliga modellserierna där bl a

Racquet kommer i svart och midnattsblå mocka. Alla nyheter finns tillgängliga via företagets hemsida samt showroomet i Stockholm på Skeppargatan 22. 

 

Höstens nyheter från C.QP
Dela på Facebook
Tweeta