Huntsman Spring/Summer 2019

I förra veckan kunde vi berätta om Gieves & Hawkes vårkollektion och idag är det ett annat anrikt London-skrädderi som bevakas.

andreas  |  Publicerad 2019-06-10 09:11  |  Lästid: 2 minuter

Utvecklingen inom konfektion bland de anrika skrädderierna på Savile Row har verkligen exploderat de senaste åren. Ett av de företag som lyckats bäst med denna utveckling är Huntsman. En kombination av skrädderiets geografiska, prismässiga och inte minst tidsmässiga begränsning gör att många potentiella kunder inte kommer ha möjlighet att ta del av tjänsten. En skräddarsydd kostym tar inte sällan månader från första måttagning till färdig leverans och idag är målgruppen för en sådan tjänst betydligt mindre än för konfektion.

Inför våren har företagets creative director Campbell Carey har inspirerats av korta resor eller “Short getaways” som han beskriver det. Det kan röra sig om privat eller i arbetet men syftar till resor över max ett par dagar där packningen ofta behöver vara effektiv. Alla produkter skall fungera tillsammans och i olika sammanhang för en så mångsidig packning som möjligt.

Ett av nyckelplaggen i kollektionen är företagets klassiska “Hollywood trousers” i glencheck-rutigt linne. En modell som kännetecknas av de något lägre placerade bälteshällorna och en generös passform i såväl livhöjd som lårvidd.

Ett annat plagg som sticker ut är företagets safarijacka. En produkt som fungerar i många olika sammanhang så som över en kavaj eller som ett substitut till densamma. Den kan kombineras med ett par jeans men lika gärna ett par välpressade ullbyxor.

För den som romantiserar över Huntsmans klassiska husstil med markerad axel kommer nog tyvärr att bli besviken. Kavajer och kostymer har en lätt kanvas och minimal uppbyggnad vilket vi tycker är lämpligt för en sommargarderob men kanske inte känns representativt för företagets historia eller ursprung.

Dela på Facebook
Tweeta