Inspiration – En ledig höst

Efter att ha läst lite i kommentarsfältet en tid har vi tagit till oss att några efterfrågat exempel och inspiration för att klä sig ledigt men snyggt. Idag tänkte jag dela med mig av tre exempel på hur jag kommer att klä mig i höst på temat ledigt men stiligt och som fungerar både på när man är ledig och på arbetsplatser som inte har en uttalad klädkod.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-08-23 08:18  |  Lästid: 3 minuter
Inspiration - En ledig höst

Många jobbar inte i kostym eller kavaj idag och slipsen är vi färre som använder. Personligen så är min vardagsklädsel relativt formell men anpassas efter situationen. 

Vi tog hjälp av fotografen Ted Olsson för att göra kläderna mer rättvisa än vad undertecknad, en hopplös modell, normalt sett lyckas göra.

Marinblå cardigan

Inspiration - En ledig höst

Det är inte första gången som jag slår ett slag för den marinblå merinocardiganen. Detta plagg från Sunspel är det mest använda i min garderob. Den känns som en hybrid mellan tröja och kavaj och kan användas i en massa olika sammanhang. Idag bär jag den ihop med en vit oxfordskjorta från Drake´s London och ett par skräddarsydda flanellbyxor från Zaremba ihop med ett par mockaskor från Loake 1880. Detta menar jag är en look som passar på 80% av alla arbetsplatser. Lägg till en virkad slips så blir det lite mera formellt. Byt ut byxorna mot ett par jeans och det blir lite ledigare. En mycket gångbar look.


 

Barbourjackan

Inspiration - En ledig höst

Jag har skrivit mycket redan och skulle kunna skriva en uppsats på temat Barbourjackan och allt runt omkring den. Det är ett av de mest klassiska plaggen som finns och det är få produkter som säger så mycket outtalat som denna jacka gör. Jag har säkert 6-7 olika Barbourjackor i olika utseende, färger, modeller etc. De går att bära över kostym likaväl som till jeans. Idag har jag en lite kortare Bedale SL ursprungligen gjord för den japanska marknaden. Under har jag en tjock Shetlands jumper från Jamieson´s i Skottland i det färgranna faire isle mönstret. Nedtid blir det ett par rådnimbyxor samt ett par grova brogues med gummisula. Detta är en look jag har i stort sett varje helg hela höst/vinterhalvåret. Sen har vi det hår med mössan.

För att mota Olle i grind och svara på att de kommenterar jag vis av erfarenhet tror kommer att komma nedan så tänker så här. På frågan varför jag har mössa så skulle jag normalt sett säga; för att den värmer. Det är så klart en del av sanningen. Men jag erkänner att jag är fåfäng och tycker att den är rätt cool. Dessutom börjar jag bli rätt trött på min frisyr som från tid till annan känns trist, då är det smidigt att gömma den under mössan… Halsduken är diskret lyxig och i tumlad kashmir från Skotska Begg & Co.


 

Workwearjacka och chinos

Inspiration - En ledig höst

Detta är en look jag fått upp ögonen för de senaste åren. Det finns en massa snygga workwearjackor som är ett mellanting mellan skjorta, jacka, kavaj, arbetsplagg mm. I England kallas varianter av dem ibland för Shackets. Min här är i marinblå bomull och från Private White VC. Personligen gillar jag att bära den ihop med ett par snygga chinos och en chambray- eller oxfordskjorta. Ser lika bra ut till ett par jeans om man så önskar. Ett allsidigt och ganska så ledigt plagg som skulle kunna passa många som inte vill vara så formella. Jag har som sagt en faiblesse för mössor och min klarröda här (som flörtar lite med Bill Murrays karaktär i Wes Andersons Life Aquatic) är i kashmir från Johnstons of Elgin och halsduken i Black Watch mönster även den i kashmir från Begg & Co.

 


Dela på Facebook
Tweeta