Ledig elegans – 6 plagg för livets lediga stunder

Det finns en tro att välklätt alltid betyder uppklätt. Vi hävdar dock att stil är att anpassa sig efter situation. Idag har vi därför valt 6 lediga favoriter.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-01-02 11:35  |  Lästid: 3 minuter

Hur ofta har man inte känt att man under exempelvis julledigheten bara vill sätta på sig mysiga och mjuka kläder samt ett par tofflor och strosa runt i hemmet. Samtidigt behöver det inte betyda plagg i syntetmaterial från budgetkedjorna för oavsett om det handlar om kostym och slips eller kashmirtröja och slippers så kan man fortfarande handla efter samma filosofi.

En vit t-shirt går att hitta från under 100-lappen men vi tycker fortfarande det är bättre med en version i fin bomull med långa stapelfiber som kommer hålla sig snygg längre. Det är inte formalitetsnivån som behöver avgöra priset eller kvalitén på plaggen vi bär utan snarare vår livssituation och budget. Vet man med sig att man kanske har större användning för en dunfodrad parkas än en dubbelknäppt paletå så är det såklart mer logiskt att prioritera detta. Oavsett så kan man ha samma filosofi kring färre men bättre plagg även inom kategorin ledigare kläder.

Vi har valt ut sex favoriter för livets lediga stunder under vinterhalvåret och flera av dessa kan fortfarande kombineras med en mer skräddad garderob.

Morgonrock - Soft Goat

Få saker är trevligare en vintermorgon än att vira in sig i en mjuk och varm morgonrock i kashmir. Här i en beige nyans från svenska Soft Goat i 100% kashmir.

T-Shirt - Sunspel

En vit t-shirt av god kvalitet är ett basplagg som alla män bör ha i sin garderob. Lika snyggt till ett par jeans och en mockajacka som det är praktiskt i hemmet på lediga dagar.

Hoodie - J.Crew

En huvtröja eller hoodie kanske inte tillhör de mer dressade versionerna av stickat men kan vara väldigt fint till ett par dressade ullbyxor för att skapa en intressant kontrast i formalitetsnivån. Här i 100% kashmir från J.Crew.

Pyjamas - Derek Rose

En mörkblå pyjamas i fin bomull med bowlingkrage och tillhörande byxor är en fröjd att strosa runt i under vinterns helgdagar.

Dunparkas - POLO Ralph Lauren

Få ytterplagg är mer bekvämma under en kall vinterdag än en dunparkas. Kanske inte optimalt till en mörk kostym men perfekt till jeans och stickat och ett plagg som kommer hålla dig varm oavsett temperatur.

Curlingkänga - Bally

Ballykängan är verkligen en klassiker i lediga vintersammanhang. Gärna i brun mocka med en behaglig fodring som håller fötterna varma och torra.

Dela på Facebook
Tweeta