Leisurewear – Avslappnad elegans i hemmet

Pga de minst sagt extrema förhållanden som råder har vi idag valt att fokusera på garderobens ledigaste plagg som kan få mer användning än någonsin.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-03-23 09:45  |  Lästid: 2 minuter

I dessa tider är kanske steget att bära en kavaj eller kostym en smula avlägset. Särskilt om man arbetar hemifrån. Samtidigt öppnar detta för en helt ny kategori av plagg som man kanske tidigare bar på kvällar eller helger. Många tänker kanske att det bär emot att gå runt i pyjamas under arbetstid och det kan vi verkligen skriva under på men det finns också mängder med andra alternativ som är lika bekväma som de är eleganta.

Ett exempel är kashmirtröjan som finns i alla tänkbara utföranden så som rundhalsade, polos eller cardigans. Eller varför inte en huvtröja i kashmir. Att addera matchande sweatpants är kanske att ta det ett steg för långt men ett par ull eller linnebyxor med drawstring kan vara ett utmärkt komplement.

Sist men inte minst skall vi nämna t-shirten. En klassiker som får relativt lite utrymme här på Manolo men såklart bör finnas i varje mans garderob. Satsa på en version i hög kvalitet med god passform som tål att tvättas utan att kännas solkig och trist. Som med mycket annat behöver man inte ha en modell i varje färg utan välj istället det du verkligen gillar och köp färre men bättre.

Derek Rose

En morgonrock är inget man bör fastna i hela dagen men oj vad trevligt det kan vara att bära under morgontimmarna. Här i en lyxig version från Derek Rose.

Tom Ford

Kashmirhoodie modell dyrare från Tom Ford som även finns med matchande underdel.

Mey Story

Klassisk vit t-shirt med bröstfick från Mey Story

William Lockie

Lyxig hoodie i denimblå kashmir- och linneblandning från William Lockie

Gant

Drawstringbyxor i benvitt linne
Dela på Facebook
Tweeta