Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars

Vårens Trunk Shows avlöser varandra och nästa vecka besöker en av de högst aktade bespoke-skjortmakarna Stockholm. Vi talar om neapolitanska Luca Avitabile som utöver sina minst sagt prisvärda skräddarsydda skjortor även kommer erbjuda ett brett utbud av sina "Friday Polo´s".

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-03-15 11:11  |  Lästid: 3 minuter
Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars

Vi har skrivit tidigare om Luca Avitabile här på Manolo. Det är en av de klassiskt neapolitanska skjortmakarna som i vårt tycke erbjuder en väldigt bra helhet sett till prisnivå. Skjortorna skärs och sys för hand (om än inte medl fullt så många moment som ex 100 Hands eller Kiton) och varje kund får ett unikt mönster skapat för just sig. Det är alltså inte MTM som bygger på befintliga mönster som anpassas efter bäraren. Det erbjuds också en eller två avprovningar på skjortorna vilket ger ytterligare möjlighet att säkerställa att passformen är perfekt. 

Jag beställde själv en skjorta för ca ett och ett halvt år sedan när Luca var på besök och det har av flera skäl blivit en av mina personliga favoritskjortor. Det finns skjortor som är både billigare eller med fler handsydda moment men kombinationen av hantverksnivå, passform, design sett till priset är det få aktörer som kan matcha. Vad jag tycker sticker ut extra när man pratar om Luca Avitabiles skjortor är kragarna. Han har en otrolig förmåga att få till mjuka, rullade cutawaykragar med precis lagom ”tie gap” för att se bra ut med eller utan slips. Detta kan tyckas subjektivt (vilket det i allra högsta grad är) men designaspekten är för mig minst lika viktigt som hantverket och för skjortor är kragen det första man ser. 

 


Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars
Fina skjortkragar från Luca Avitabile.

Startpris för de skräddarsydda skjortorna ligger på ca 220€ och går sedan upp beroende på tygval. Luca arbetar med tyger från flera av världens främsta väverier så som Sictess, Thomas Mason och Carlo Riva. 

Lucas andra populära serie av skjortor är serien av RTW-pikéer som kallas "Friday Polos". Det är en popover i pikétyg från Caccioppoli som skärs och sys delvis för hand i en ateljé i Neapel. Nyligen lanserade han en ny version med one piece-krage som ser riktigt intressant ut. Prisnivån på Friday Polos startar på 200€ vilket kan tyckas vara högt i förhållande till skräddarsydda skjortorna men samtidigt i linje med vad mycket annat av motsvarande tyg och hantverk kostar i handeln. 

Luca kommer vara på plats i Stockholm och närmare bestämt Hotell Kungsträdgården den 22-23 mars och vill man boka en tid för måttagning och konsultation gör man det enklast på info@lucavitabile.it.

 


Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars
Den nya Friday polon med one piece-krage. (Foto: Jamie Ferguson för Permanent Style)
Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars
Ett brett utbud av tyger från de främsta väverierna.
Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars
Luca Avitabile skär ut samtliga bespokeskjortor personligen i sin ateljé i Neapel.
Dela på Facebook
Tweeta