Malmö Menswear Trunk Show 2017 – Lördag 4 november

Vi skriver allt som oftast om skräddare och events som rör Stockholm här på Manolo. Det är ganska naturligt då flest skräddare och företag besöker staden men idag vill vi istället lyfta fram ett spännande event i södra Sverige som jag tror alla stil- och klädintresserade kommer uppskatta.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-10-25 08:29  |  Lästid: 3 minuter
Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november

Värdar för Malmö Menswear Trunk Show är Aleksandar Jovanovic och Andreas Klow som har fört samman utställare som Berg & Berg, Blugiallo, Shirtonomy, Skolyx och huvudpartnern Arsante of Sweden för en heldag med fokus på prisvärd kvalitet. 

Fokus för eventet är prisvärd specialister inom respektive produktområde som till största del är baserade på nätet. Det finns ett växande ntresset för herrmode i regionen enligt Aleks men tyvärr har det lokala utbudet inte riktigt hängt med. 

”Syftet med denna trunk show är att ge Malmöborna möjlighet att få se, känna och även köpa kläder och accessoarer med väldigt bra kvalitet till väldigt bra pris genom att bjuda hit några av Sveriges just nu hetaste och mest prisvärda aktörer i sina respektive kategorier.” Aleksandar Jovanovic


 

Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november
Aleksandar Jovanovic är tillsammans med Andreas Klow värd för eventet.

Utställarnas produktområde täcker egentligen de allra flesta delar i den manliga garderoben. 

Arsante of Sweden är eventets huvudpartner och specialiserar sig på väskor producerade för hand i Norden av finaste italienska skinn. Utbudet består av allt från ryggsäckar till laptopfodral, portföljer och weekendbags. Prisnivån startar på 129€ för de minsta produkterna och går upp till 749€ för den största weekendbagen.

 


Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november
Väskmodellen Classic som är en smidig datorväska med plats för allt du behöver.

Berg & Berg fokuserar främst på accessoarer som slipsar, näsdukar och scarfs men har sen ett par år tillbaka ett imponerande utbud av stickade, byxor och skjortor. På plats från företaget kommer Creative Director Andreas Larsson vara för att svara på frågor och visa upp företagets kollektion. Prisnivån har sedan dag ett varit väldigt konkurrenskraftig och handrullade slipsar startar på 795 kr, byxor på 1 610 kr och stickat på 1 090 kr.

 

Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november
Andreas Larsson (till höger) tillsammans med modellen Hadrien i några av företagets höstplagg.

Blugiallo är ett nytt prisvärt alternativ av måttsytt med bas i Borås. Företagets affärsidé bygger till stor del på att ta mått under event och trunk shows och att man sen som kund har en måttprofil sparad så att det enkelt går att beställa hem ytterligare plagg direkt online. Man erbjuder ett par olika pris- och kvalitetsnivåer och en kostym startar på 5 500 kr, byxor på 1 990 kr och rockar på 6 890 kr. 

 


Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november
Måttsydda byxa, skjorta och kavaj från Blugiallo.

Shirtonomy är aktören som specialiserar sig på prisvärda och måttsydda skjortor. Man erbjuder ett utbud av såväl klassiska businesstyger som lediga kvaliteter i linne, flanell och chambray. Nyligen lanserade man även en Overshirt i måttsytt utförande. Företagets erbjuder möjligheten att som kund själv ta sina mått eller så besöker man showroomet på Norrlandsgatan i Stockholm. Prisnivån är minst sagt låg trots tyger från flera kända europeiska väverier och skjortorna startar på 799 kr. 

 

Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november
Full spread och High Spread-kragarna från Shirtonomy.

Skolyx är företaget som specialiserar sig på sko- och klädvård men de senaste åren blivit kanske främst förknippade med sitt utbud av prisvärda skor. Det är spanska tillverkaren Yanko som erbjuder riktigt fina randsydda skor från 2 595 kr. Skolyx erbjuder utöver sin Stock service även möjligheten till MTO-beställningar till ett premium på 600 kr. Då Skolyx erbjuder modeller i flera olika läster kommer man som kund ha möjlighet att prova ut exakt storlek i respektive modell. 

 


Malmö Menswear Trunk Show 2017 - Lördag 4 november
En handmålad Balmoral Oxford i Skolyx standardutbud för 2 595 kr.

Om man vill anmäla sig till eventet eller bara hitta mer information om det rekommenderar vi att man besöker eventets Facebooksida

 

Dela på Facebook
Tweeta