Malmö Menswear Trunk Show 2018

Av flera anledningar tenderar vår bevakning av svenskt herrmode att vara ganska centrerat till Stockholm. Det är i huvudstaden flest trunk shows genomförs och även flest varumärken har sitt säte. Idag vill vi dock lyfta fram ett helt annat event som för andra året i rad går av stapeln i södra Sverige och närmare bestämt Malmö. Vi talar om Malmö Menswear Trunk Show 2018.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-10-22 09:39  |  Lästid: 3 minuter
Malmö Menswear Trunk Show 2018

Förra året var det som sagt premiär för konceptet som organiserades av Aleksandar Jovanovich och Andreas Klow. På plats hittade vi en handfull varumärken som ställde ut sin nuvarande kollektion eller tog emot ordrar för måttsömnad. 

Årets upplaga går av stapeln nu till helgen och närmare bestämt lördagen den 27/10 mellan 10.00-17.00. Platsen för eventet är Clarion Collection Hotel Temperance på Engelbrektsgatan 16. 

I år är utbudet ännu större än tidigare och framför allt ligger fokus på företag inom måttsömnad och skrädderi men självklart finns även inslag av skor, accessoarer och konfektion. Vi har valt att summera utställarna med en kort presentation.


Blugiallo

Företaget erbjuder med devisen "21st century tailoring" måttsömnad inom alla de klassiska kategorierna i den manliga garderoben. Kavajer, kostymer, rockar, byxor, skjortor och skor går att beställa efter egna önskemål i såväl material som passform och detaljer. De har även ett intressant utbud av stickade plagg inom RTW. Tidsbokning görs på https://blugialloevent.appointlet.com/s/malmo-menswear-trunkshow-2018-26-oktober

 

Malmö Menswear Trunk Show 2018
Exempel på uddabyxa, kavaj och skjorta från höstens lookbook från Blugiallo.

 


Dreaming of Monday

Malmöbaserade Dreaming of Monday specialiserar sig på slipsar som sys för hand i Sverige. De kommer erbjuda både färdigsydda slipsar samt skräddarsytt där man väljer material, längd och form efter eget önskemål. De kommer även på plats illustrera hur tillverkningen av en handsydd slips går till. 

 

 


Malmö Menswear Trunk Show 2018

 

Olof1982

Vår tidigare skribent Olof Nithenius kommer vara på plats med sitt eget varumärke Olof1982. Det kommer finnas konfektion och accessoarer från produktspecialister världen över och inte minst möjligheten att måttsy kavaj, byxa eller kostym via företagets MTM-tjänst i Portugal. Tidsbokning görs via tweedandflannel@gmail.com

 


Malmö Menswear Trunk Show 2018
Olof Nithenius kommer vara på plats och erbjuda plagg och måttsömnad från sitt eget varumärke. (Foto: Christian Lunde)

 

Shirtonomy

Skjortföretaget som specialiserar sig på måttsömnad till rimligt pris erbjuder alltifrån lediga overshirts till klassiska kostymskjortor. Med en produktion i Portugal och ett utbud av italienska och europeiska tyger erbjuder man mycket skjorta för pengarna runt tusenlappen. Tidsbokning görs via customer@shirtonomy.com (märk med rubriken Malmö Trunk Show)

 


Malmö Menswear Trunk Show 2018
Tobias Skogquist, creative director på Shirtonomy kommer vara på plats för att ta emot betällningar. Här i företagets senaste Turndown-krage.

 

Skolyx

Svenska skovårdsspecialisten som idag erbjuder ett imponerande utbud av skor från såväl den egna linjen som Yanko och TLB. De kommer ha med sig ett brett utbud av modeller, läster och storlekar för kunderna  att prova ut. 

 


Malmö Menswear Trunk Show 2018
Adelaide från nya varumärket TLB.

 

Zaremba Bespoke

Zaremba är Warsawas äldsta skrädderi med anor från 1894 och Maciej Zaremba som tillhör 4:e generationen av skrädderiet kommer ta emot beställningar av skräddarsytt i form av rockar, kavajer, kostymer eller byxor som produceras för hand i företagets ateljé. Utöver detta kommer det finnas ett mindre utbud av skrädderiets RTW i form av jeans, field jackets och stickat. Tidsbokning görs via https://zarembabespoke.com/contact/make-an-appointment/

 


Malmö Menswear Trunk Show 2018
Maciej Zaremba under avprovning för en skräddarsydd kostym till Fabio Attanasio.

För mer information om eventet kan man besöka den officiella facebooksidan och anmäla sitt deltagande. 

 

Dela på Facebook
Tweeta