Manolo tipsar – 5 fynd från vinterrean

Vinterns rea är i full gång på nätet och vi har tittat igenom våra favoritbutiker och sonderat utbudet av produkter som gör sig lika bra i år som nästa.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-01-20 11:44  |  Lästid: 3 minuter

Nyckeln när man skall fynda på rean är att vara ärlig mot sig själv och se till vad det är man en längre tid efterfrågat alternativt, verkligen har ett behov av. Försök att lägga mer fokus på plagget än dess procentuella nedsättning. Det är såklart lättare sagt en gjort men om man köper något bara för att det är billigt tenderar det ofta att i längden bli ett dyrköpt misstag. Priset tenderar nämligen att vara glömt ganska snabbt och saknar plagget det man verkligen vill ha så blir det lätt hängande eller liggande i garderoben.

I takt med att butiker och varumärken behöver göra plats i lager för en ny säsongs varor finns det faktiskt en hel del tidlösa och långsiktiga köp. Fokusera t ex på plagg som företaget har som tongivande produkter och som du tror du kommer trivas i såväl denna vinter som de kommande.

En annan del av rean som är intressant är tidigare års vårplagg som tenderar att reas ut. Här är ytterligare exempel på plagg man kan fynda men kanske ännu viktigare att vara kräsen då dessa redan varit på rea en gång och mycket av guldkornen kan vara borta. Säkrast kort är plagg som badbyxor, enfärgade skjortor och klassiska skomodeller som tenderar att förändras relativt lite från säsong till säsong.

Caruso - Butterfly Wool Blazer

Caruso är en av de skickligaste plaggspecialisterna i Italien med en lång historik av att producera kavajer och kostymer av högsta kvalitet. En mjukt konstruerad kavaj i mörkblå basket weave är ett perfekt exempel på plagg att hålla utkik efter på rean då det fungerar året om och i många fall utgör basen i den manliga garderoben.

Grenson - Penny loafers

Ett par pennyloafers i mellanbrun mocka med rund läst känns lika rätt inför den kommande våren som de gjort de senaste säsongerna. Här är ett utmärkt tillfälle att fynda skor från en kvalitetstillverkare nedsatta till 50%.

Morris Heritage - Cricket sweater

Ett av mina personliga favoritplagg de senaste månaderna. En så kallad Crickettröja från Morris Heritage i en härlig benvit/beige nyans av kashmir och merinoull. Crickettröjan var en av de tydligaste indikationerna under senaste Pitti Uomo-mässan där inslag av Ivy League tar allt större plats.

Eton - Ljusblårandig skjorta med cutawaykrage

En klassisk ljusblårandig skjorta är lika rätt höst som vår och här är rean ett perfekt tillfälle att få mer produkt för pengarna. Den smalspåriga randig gör den enkel att matcha med många olika mönster och ger fortfarande liv till skjortan.

Berg & Berg - Nisse Raglan Coat

Berg & Berg gör några av branchens trevligaste ytterplagg och vinterns kollektion är nu tillgängliga till 30% rabatt vilket ger väldigt mycket rock för pengarna. Eller vad sägs om deras Raglanrock "Nisse" i mörkbrun ull från Vitale Barberis Cannonico för endast 6 500 kr?

Dela på Facebook
Tweeta