Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 – Resultatet

Så var det äntligen dags för resultatet av den samarbetssko vi tagit fram tillsammans med Skoaktiebolaget i Stockholm. I dagens artikel blir det mängder med information om de detaljer och val vi gjort och inte minst en bildkavalkad på skorna i dess naturliga miljö.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-10-27 09:00  |  Lästid: 3 minuter
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet

Tidigare i veckan kunde ni läsa första delen i den här artikelserien där vi gick igenom bakgrunden till samarbetet och valet av tillverkare i form av Carlos Santos. 

Skorna produceras som sagt i Portugal med samma randsydda konstruktion som dominerar marknaden av kvalitetsskor. När det kom till modell och designval gick våra tankar åt något vi tidigare inte gjort. Efter två lågskor tyckte vi att det säsongen till ära var dags för att för första gången lansera en känga. 

Valet föll på en så kallad Balmoralkänga som kännetecknas av en horisontal söm som löper längs skons sida bak till skons hälkappa. I tåpartiet valde vi en klassisk perforerad cap toe. Kängan har ett relativt högt skaft med 4 par speed hooks som underlättar snörningen avsevärt. 


 

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet

Materialet vi valde att gå på är en mellanbrun mocka som skiftar lite i färg på ett härligt sätt beroende på ljuset. Många har en skev bild av mocka som alltför känsligt för en känga eller vintersko men vi tycker tvärtom att det är ett av de främsta materialval för säsongen. Med ett milt mockashampoo, en bättre impregneringssprej och en riktig mockaborste håller sig mockan snygg i såväl regn som solsken. För att förstärka slitstyrkan och användbarheten adderade vi en elegant gummisula som förlänger användandet på regntunga gator.

 

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet
Den eleganta kängan är försedd med en tålig gummisula för att maximera användningen under vinterhalvåret.

Vi valde den här specifika mockanyansen då den känns väldigt mångsidig och gifter sig utmärkt med en mellangrå flanellbyxa, samtidigt som den enkelt kan kombineras med ett par klassiska jeans.


Som alla säkert vet så kan valet av läst vara helt avgörande för hur man uppfattar en sko och inte minst en känga. Carlos Santos har alternativ som sträcker sig från hårt mejslade till klassiskt runda läster och vårt val föll på företagets 316-läst. Den är en mandelformad, klassisk läst som är ganska generös i passformen och passar perfekt till den här typen av modell.

 

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet
Den elegant rundade 316-lästen från Carlos Santos.
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet

Sist men inte minst, och det kanske viktigaste för många: Vad kostar kängan?

Vi kan meddela att den kommer landa på 3 400 kronor vilket får ses som väldigt konkurrenskraftigt för en randsydd kvalitetssko producerad i Europa. 


Skon finns som tidigare endast i ett begränsat antal så är ni intresserade är det bäst att slå till snabbt för vår första samarbetssko i samma prisklass tog slut på mindre än ett dygn...

Skon säljs exklusivt via Skoaktiebolaget och finns att köpa HÄR alternativt i butiken på Humlegårdsgatan i Stockholm.

 

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet
Dela på Facebook
Tweeta