Manolo x Skoaktiebolaget 3.0

Idag har vi den stora äran att presentera det tredje samarbetet mellan Manolo och svenska kvalitetsskobutiken Skoaktiebolaget. Trogna läsare minns säkert våra tidigare samarbeten som resulterat i skor från såväl Carmina och Enzo Bonafé men i år har vi valt en ny tillverkare som vi tror kommer falla många av er i smaken.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-10-25 10:00  |  Lästid: 3 minuter
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0

Vår första samarbetssko vi gjorde tillsammans med Carmina sålde slut på mindre än 24 timmar och uppföljaren från Enzo Bonafé var även den mycket populär trots det klart högre priset. 

Våra tidigare samarbeten har trots skillnaden i pris varit två alternativ där vi känt att man sett till priset fått väldigt mycket sko för pengarna. Carmina som vid lanseringen kostade 3 400 kr vilket får ses som väldigt överkomligt för en randsydd sko av den kvaliteten och Enzo Bonafé som inte bara erbjuder material i högsta klass men även en handrandsydd konstruktion för ca 5 500 kr. 

Även i årets samarbete har vi valt att erbjuda, vad vi anser är något av de bästa man kan köpa för pengarna på marknaden. Det rör sig om Skoaktebolagets senaste tillskott i utbudet: Carlos Santos


Portugisiska Carlos Santos grundades 1942. Carlos började sin karriär redan som 14-åring i en liten skofabrik, och nu bär alltså denna fabrik hans namn. Företaget är ett av flera från hemlandet som tagit andelar på marknaden pga såväl hög kvalitet som tilltalande prisbild. Skorna är maskinrandsydda med Goodyear-maskin precis som deras brittiska konkurrenter och man arbetar med flera av de främsta garverierna i branschen. Sedan företaget för första gången exporterade skor utanför Portugals gränser för 35 år sedan har man nu vuxit och finns på marknader så som Tyskland, Frankrike, Spanien, Japan och USA.

En sak som gör Carlos Santos lite unik som producent är den imponerande Patina Service man erbjuder. Där kan man beställa skor med en handmålad patina i hela 12 olika nyanser. 

Skoaktiebolaget introducerade varumärket på den svenska marknaden tidigare i år vilket ni kunde läsa mer om här på Manolo. Ambitionen var att erbjuda ett instegsalternativ av kvalitetsskor som skulle ligga under Carmina men fortfarande erbjuda hantverk, kvalitet och konstruktion av hög klass. 

Responsen har varit fantastik och sen lanseringen har Skoaktiebolaget introducerat en uppsjö av egna modeller, exklusiva för butiken. 


På torsdag klockan 12.00 11.00 kommer skon att lanseras på Skoaktiebolagets hemsida samt i butiken på Humlegårdsgatan 4. Samtidigt kommer artikel II publiceras här på Manolo där ni får möjlighet att se resultatet samt en utförlig rapport om pris, material och design.

 

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0
På besök i Carlos Santos fabrik i norra Portugal.
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0
Tillskärning av skornas ovandel och broguemönster.
Manolo x Skoaktiebolaget 3.0
En liten "sneak peek" på vad som kommer lanseras på torsdag. En randsydd sko med den traditionella korkfyllnaden som efter tid formar sig efter bärarens fotavtryck.
Dela på Facebook
Tweeta