Manolo x Ströms – Succémodellen är tillbaka i två nya färger

Vi har den stora glädjen att meddela att förra årets flanellbyxa som vi tog fram med Ströms Man & Woman i Stockholm nu lanseras i de två nya färgerna; Ljusgrått och mörkbrunt.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-11-02 13:39  |  Lästid: 3 minuter
Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i två nya färger

Efterfrågan på förra årets modell var så stor att vi valde att utöver de två nya färgerna även beställa en påfyllning av den mellangrå versionen. 

För er som inte känner till samarbetet från förra året så valde vi att ta fram vad vi anser är den perfekta flanellbyxan tillsammans med Ströms Man & Woman i Stockholm. 

Vi kände att byxor med något högre midja och mer klassisk silhuett saknades i dagens utbud och ville skapa något som låg i linje med vad vi gillar att bära själva. Den utveckling vi såg mot ett mer klassiskt snitt har sedan dess vuxit sig än starkare vilket känns extra roligt. 


Materialmässigt valde vi att arbeta med Vitale Barberis Canonico och närmare bestämt deras ikoniska flanellkvalitet som med en aningen högre vikt får ett fint fall och härlig struktur. 

 

Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i två nya färger
Detaljer från byxans insida som är försedd med knappgylf. Butiken erbjuder även att sy i hängsleknappar om det önskas i samband med uppläggningen av byxan.

Eftersom vi valde den här kompositionen av en anledning ville vi ändra så lite som möjligt med själva produkten och därför var det extra kul att just den här varan även är tillgänglig i ljusgrått och mörkbrunt. 

Det råder inget tvivel om att vi anser att den mellangrå tonen är den första och kanske mest mångsidiga byxmodell man kan bära under vinterhalvåret. Däremot är en ljusgrå nyans ett perfekt komplement för ljusare kavajer eller till en ledig benvit eller beige kashmirpolo. Den bruna versionen är istället mörkare i nyansen och ett perfekt komplement till exempelvis en marinblå kavaj kvällstid.


Bägge färgerna går till mängder med olika nyanser på skor och har exakt samma passform och design i övrigt som förra årets modell. 

En annan detalj som ligger kvar från vårt första samarbete är att byxorna även i år levereras med rålängd som anpassas med eller utan slag utan extra kostnad för respektive bärare. Skulle man vara intresserad av ytterligare skräddarändringar så som intag eller utlägg av midja eller byxben så kan butiken tillhandahålla detta för en mindre kostnad. 

Priset på byxorna ligger på 1 999 kronor och säljs exklusivt via Ströms Man & Woman på hörnet Kungsgatan/Sveavägen i Stockholm. Varje nyans är producerad i en begränsad upplaga så det är först till kvarn som gäller. 

 


Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i två nya färger
De tre färger som finns tillgängliga i årets version är ljusgrått, mellangrått och mörkbrunt.
Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i två nya färger
Precis som förra året har byxan försetts med en lite djupare plisséring för att ge lite ökad volym till lårpartiet.
Dela på Facebook
Tweeta