Manolo x Ströms – Vår senaste byxa för hösten

Vi är stolta över att kunna presentera höstens version i vårt återkommande samarbete med Ströms Man & Woman i Stockholm. Sedan hösten 2015 har vi tillsammans lanserat vad vi tycker är den perfekta byxan och för hösten introducerar vi ett helt nytt material: Manchester.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-09-17 09:51  |  Lästid: 3 minuter
Manolo x Ströms - Vår senaste byxa för hösten

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

Det är med stor glädje vi äntligen kan presentera vår nya byxa tillsammans med Ströms. 

Responsen har sedan starten 2015 varit överväldigande positiv och det har ärligt talat varit ett av de roligaste projekten varje år att ta fram. 


Under åren som gått har vi i små steg utvecklat vår byxmodell som senaste hösten fick en aningen mer generös lårvidd och livhöjd. Detta för att vi tycker marknaden saknat mer klassiska alternativ av flanellbyxor. 

Utöver flera versioner av flanell har vi genom åren även lanserat två versioner av bomull (en höst respektive vårversion) i totalt fyra färger. 

Denna höst ville vi ta nästa steg och därför föll valet på manchester. Ett material som känns mer elegant än jeans men mer avslappnat än ull. Färgmässigt har vi varit ganska återhållsamma och fokuserat på tre klassiska nyanser. En varm beige nyans och en mörkbrun som bägge passar väldigt fint till marinblått, mörkgrönt och benvitt samt en mörkblå som kan agera alternativ till jeans. Strukturen är vad man brukar benämna som Baby Cord dvs en väldigt smalspårig kvalitet. Anledningen till detta är för att enklare kunna kombinera byxan med exempelvis kavaj.

Vi har behållt grunden i modellens passform då feedbacken varit väldigt positiv. Vad vi däremot gjort är att korrigera balansen något för att den skall kännas ännu bekvämare och få ett så smickrande fall som möjligt. 


Manolo x Ströms - Vår senaste byxa för hösten
Vår senaste modell i två av de tre färgerna av manchester.
Manolo x Ströms - Vår senaste byxa för hösten
Byxan har kvar sina detaljer från tidigare så som en genomarbetad knappgylf samt side adjusters och enkel plisséring.

Utöver manchester har vi behållt fokus på flanell som fortfarande är höstens kanske elegantaste byxval. I år har vi återintroducerat den grövre kvalitet från Vitale Barberis Canonico som vi använde i vårt första samarbete men i vår uppdaterade passform. Utöver detta kommer den senaste något tunnare kvaliteten att finnas även den här säsongen så att det skall finnas ett alternativ för alla. 

Att vi valt att återintroducera den lite grövre flanellkvaliten på 340 gr/m är för att vi själva verkligen gillat den samt att den vidare passformen gynnas av lite grövre tyger med optimalt fall. Slitstyrkan är fortfarande något högre i den tunnare kvaliteten som också uppfattas som aningen svalare vilket många som arbetar i uppvärmda kontorslandskap har uppskattat. 

 

Manolo x Ströms - Vår senaste byxa för hösten
Två nyanser i grått av Vitale Barberis Original Flannel.

Byxorna finns exklusivt hos Ströms Man & Woman i Stockholm. Flanellbyxorna ligger som tidigare på 1 999 kr och manchesterbyxan på 1 799 kr. I detta pris ingår en uppläggning av byxorna med eller utan slag och vill man göra ytterligare skrädderiändringar erbjuds dessa på plats till en extra kostnad. 


HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

 

Dela på Facebook
Tweeta