Manolos guide till New York

Vi tidigare i sommar i New York och fick mängder med inspiration till dagens inlägg där vi tänkte tipsa om våra personliga favoriter från staden. Det kommer röra sig om allt från butiker till barer, restauranger och hotell. Här är Manolos guide till New York.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-08-16 09:05  |  Lästid: 4 minuter
Manolos guide till New York
Foto: Getty Images

New York behöver knappast någon närmare introduktion. Det är en världsmetropol med shopping i absolut världsklass. Att summera hela staden i ett inlägg vore varken möjligt eller vi rätt personer att göra men istället tänkte vi tipsa om några personliga guldkorn. Det kommer röra sig om såväl mindre aktörer som de stora jättarna men gemensamt är att de alla definitivt är värda ett besök. 

Butiker

The Armoury – 168 Duane Street


Butikskonceptet The Armoury startade 2010 i Hong Kong med två butiker och öppnade för ett par år sedan även en butik i Tribecca, NY. Utbudet är klassiskt med handplockad konfektion från Ring Jacket, Orazio Luciano samt skor från Carmina, Alden och Saint Crispin. Även om högstanivån är hög finns det gott om accessoarer och mindre produkter för den som inte planerar att spräcka semesterkassan på en handsydd kavaj. 

 

Manolos guide till New York
The Armourys butik i Tribecca.

 

P Johnson Tailoring - 145 Spring Street (vån 2)


Patrick Johnson har skapat en minst sagt imponerande karriär. På mindre än ett decennium har han startat ett personligt och inspirerande måttsömnadskoncept som nu stoltserar med hela sex showrooms världen över. Utöver Melbourne, Sydney och London har man öppnat i New York och närmare bestämt SoHo där företagets showroom ligger beläget på övervåningen och är tillgängligt via tidsbokning eller drop in. Utöver måttsömnaden som är företagets huvudsakliga business finns det en liten RTW-kollektion av pikéer, byxor och skjortjackor som är väldigt trevliga. 

 

Manolos guide till New York
P Johnsons showrooms är alltid otroligt vackert inredda.

 

Belgian Shoes - 110 East, 55th Street


Belgian Shoes är ett litet företag som producerar handsydda slippers från Belgien. Deras enda butik i världen ligger i New York och företaget är lika charmigt som det är analogt. Skyltfönster är inte uppdaterat på decennier och ordrar skrivs fortfarande för hand men oj vilken trevlig produkt det är. Företagets modell "Mr Casual" är en av de skönaste skomodellerna som finns med sin mjuka lädersula och moccasin-konstruktion. Modellerna finns i hela fyra olika vidder för att man skall kunna få till perfekt passform. 

 

Manolos guide till New York
Modellen Mr Casual i mocka och kalvskinn.

 

Ralph Lauren - 867 Madison Avenue


Det är tuffa tider för Ralph Lauren som företag och nyligen valde man att stänga sin Polo-butik på Fifth Avenue. Däremot finns den enormt vackra flaggskeppsbutiken belägen i ett Townhouse på Upper East Side fortfarande kvar och den är verkligen värd ett besök om än för ren inspiration. Här samsas enklare plagg från Polo med företagets värstinglinje Purple Label. 

 

Manolos guide till New York
Ralph Laurens townhouse på Madison Avenue.

 

Madison Time - 625 Madison Avenue


Ett annat tips för alla klockentusiaster är klockbutiken Madison Time som även den ligger belägen på Madison Avenue. Företaget är specialister på Patek Philippe i allmänhet och vintage Patek i synnerhet. Här hittar man komplicerade klockor i absoluta toppskick med en prislapp som inte sällan överträffar miljonen.

 

Manolos guide till New York
En uppsättning av Perpetual Calendars från Patek Philippe.

 

Leffot - 10 Christopher Street


Leffot är kanske New Yorks mest kända skobutik. Sedan starten 2008 har Steven handplockat kvalitetstillverkare som presenteras på ett avskalat och smakfullt sätt i butikens showroom på Christopher Street. Här kan man hitta tillverkare som Alden, Edward Green, Saint Crispin´s och John Lobb. 

 

Manolos guide till New York
Leffot består till största delen av ett bord för display men har skor i absolut världsklass.

 

Boende, Barer och Restauranger


Även om Manolo i första hand fokuserar på kläder och skor så vore en guide till New York inte optimal utan åtminstone ett par tips om boende, barer och restauranger. Vi har därför valt att nämna vad vi gillade bäst även inom dessa områden.  

The Beekman - 123 Nassau Street 

The Beekman är ett hotell med anor från 1886 som nyligen restaurerats till ett av New Yorks allra trevligaste. Prisnivån för rummen är relativt hög (precis som för New York i allmänhet) men kvaliteten och servicen är definitivt i paritet med priset. Baren och matsalen på bottenplanet är mycket trevlig för en drink eller måltid och hotellets placering precis intill brofästet för Brooklyn Bridge gör morgonpromenader över till Dumbo eller Brooklyn Heights väldigt tillgängliga.

 


Manolos guide till New York
The Beekman från hotellets insida. Ett makalöst vackert atrium som sträcker sig 10 våningar upp.

 

Augustine, 5 Beekman Street

I samma hus som The Beekman ligger restaurangen Augustine. Det är en ambitiös tolkning av det franska köket utan att för den delen övergå till pretentiöst. Servicen är utmärkt och köket drivs av erkända kocken Keith McNally. 

 


Manolos guide till New York
Augustine har en klassisk fransk bistro-känsla men med väldigt hög nivå på mat och service.

 

The Roof - 124 West, 57th Street

Rooftopbaren "The Roof" är belägen högst upp i hotell Viceroy på 57:e gatan vid Central Parks sydöstra hörn. Här får man en sagolik utsikt över parken och drinkar av hög nivå. 

 


Manolos guide till New York
Utsikten över Central Park från The Roof vid skymningstid.
Dela på Facebook
Tweeta