Meermin Trunk Show i Stockholm 23-29 mars

Budgetalternativ av randsydda kvalitetsskor är alltid av intresse här på Manolo och vi kan meddela att en av de största på området kommer till Stockholm.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-02-17 10:07  |  Lästid: 3 minuter

Intresset för randsydda kvalitetsskor i allmänhet har varit närmast rekordhögt de senaste 10 åren. Kvalitet och hantverk i produkter som är menade att användas och bara blir vackrare med åren är kanske lättare att köpa in på och i takt med att klimatfrågan blir allt större är devisen ”köp färre men bättre” viktigare än någonsin.

Detta har i många fall inneburit höga priser som inte sällan sträcker sig från 3 000kr till närmare 12 000 kr för ett par brittiska randsydda kvalitetsskor. Sett till livslängden, ingående material och hantverk kan man argumentera för att de fortfarande är billiga jämfört med de limmade skor som dominerar fast fashion och masskonsumtionen.

Ingående material i företagets skor.

Randsydda skor är inget nytt och har snarare varit stilintresserade mäns val under de senaste 100 åren. Det senaste decenniet har man dock sett en intressant utveckling då många aktörer som tidigare producerade så kallad Private Label åt andra företag istället valt att starta eget varumärke. Vi ser även en affärsmodell där man istället för att arbeta med externa återförsäljare, agenter eller distributörer, säljer direkt till slutkund via egna butiker eller webshop. Det är föga förvånande tack vare att e-handeln i allmänhet växer sig allt starkare och konsumenter idag inte har samma behov av multibrand-butiker för att hitta intressanta varumärken.

Meermin presenterar sin egen kalkyl kring produktionen och menar att man normalt sett finner deras kvalitet först norr om 400€.

Meermin är den tillverkaren som kanske lyckats bäst, eller åtminstone blivit den mest omtalade i instegssegmentet av randsydda skor. Företaget har sin bas på spanska Mallorca men producerar sina skor i Kina vilket möjliggör för priser som startar på 160€. Materialen som används kommer från flera av de främsta garverierna i Europa så som D´Annonay eller Du Puy. Företaget var tidiga med att erbjuda en plattform för att sälja sina skor online men har de senaste åren öppnat egna butiker i Madrid, New York och Paris samt besöker storstäder världen över för Trunk Shows regelbundet.

I slutet på mars närmare bestämt 23-29:e besöker företaget Stockholm och med sig har man läster och modeller till såväl utprovning som försäljning. Ett utmärkt sätt att titta närmare på varumärket i person och prova ut vilken storlek och läst som fungerar bäst för just dig. Eventet går av stapeln på Karlavägen 38 i Stockholm och det går att boka tid här men Trunk Showen är även öppen för drop in.

Ofodrade String Loafers i mocka
Premiumlinjen Linea Maestro som erbjuder en handrandsydd konstruktion från ca 300€
Klassiska svarta oxfords
Dela på Facebook
Tweeta