Mer stil för mindre pengar – 5 fynd från sommarens rea

Sommarens realisation på nätet går in i sin slutfas men fortfarande finns det flera möjligheter att fynda. Vi har valt ut 5 favoriter från sommarens rea.

andreas  |  Publicerad 2019-07-29 09:01  |  Lästid: 3 minuter

Att fynda på rean är en konst. Det gäller att ha disciplin och se förbi kraftiga prisnedsättningar för att istället fokusera på bärbarhet och långsiktighet. I många fall är vissa plagg på rea av en anledning. Det kan vara en väldigt säsongsbetonad produkt eller något som inte föll ut som företaget hade hoppats. Det händer också att klassiska basplagg reas ut för att göra plats för nya produkter och i hopp om att öka likviditeten på kort tid.

Nyckeln till att fynda på rean är inte att uteslutande leta basplagg men snarare att vara kritisk mot sig själv kring vad man överväger att köpa. En kavaj man aldrig kunnat tänka sig att bära till fullpris lär knappast bli en hörnsten i garderoben för att den är nedsatt 30%.

Samtidigt finns det många unika plagg som kan vara väldigt trevliga och som under rean kan erbjuda väldigt mycket hantverk och kvalitet för pengarna. Var bara noggrann och kompromisslös med t ex passform. Många med mig har nog övervägt att köpa en för stor kavaj för att sedan låta en ändringsskräddare anpassa den. Tyvärr så blir det sällan varken bättre eller billigare. Att använda en skräddare för att få trimma till plagget är utmärkt men man bör fortfarande alltid ha rätt storlek att utgå från då t ex korrigeringar av axlar och bröst är både dyra och svåra att genomföra.

Vi har valt ut en handfull produkter från sommarens rea som vi tycker sticker ut lite extra.

De Petrillo

Klassisk klubblazer från neapolitanska De Petrillo till 40% rabatt hos Michael Jondral.

Mr P

En kortare jacka i brun ullblandning från Mr Porters egen linje som passar perfekt inför hösten och nu är nedsatt med 80%.

Borsalino

En klassisk panamahatt med brunt band från Borsalino dyker sällan upp på rea och är ett plagg som sällan varierar i utförande och är lika snygg nästa eller näst-nästa sommar.

Orazio Luciano

En klassisk mörkblå kostym i tunn ull från en av branschens främsta producenter är ett utmärkt exempel på fynd på rean även om prislappen fortfarande kan vara hög.

John Lobb

Ett par randsydda skor nedsatta 50% från en av branschens högst aktade aktörer händer inte ofta. Har man lite tur med storleken kan man göra ett riktigt kap.

Dela på Facebook
Tweeta