Mina personliga favoriter – Ytterplagg

Med en temperatur som sjunker börjar tanken på varmare plagg kännas allt mer relevant och idag skall vi fokusera på fjärde delen av mina personliga favoriter. Jag talar förstås om ytterplagg och idag har jag valt att lyfta fram mina tre favoriter i just den här kategorin.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-09-05 06:24  |  Lästid: 3 minuter
Mina personliga favoriter - Ytterplagg
Foto: Ted Olsson

B&Tailor – Polo Coat, Taupe

Detta är mitt andra plagg från B&Tailor genom Robin Pettersson och förmodligen den produkt jag är mest nöjd med i hela min garderob. Hantverket, snittet, fallet och tyget är alla viktiga komponenter som gjort att jag fått en speciell känsla varje gång jag tagit på mig den sen jag hämtade ut den för snart två år sedan. 

Färgen har varit över förväntan då den är mörk nog att inte bli problematisk mot min bleka vinterhy och inte dra till sig smuts. Samtidigt är den ljus och ledig nog att bäras under dagtid och den fungerar förvånansvärt bra till såväl jeans som tredelad kostym. Vikten i tyget från Holland & Sherry ligger på ca 840gr vilket ger ett fantastiskt fall och ser till att man håller värmen även under de kallaste månaderna.


Detaljer som den lite bredare axeln, generösa slagen, prickstickningen är precis vad jag gillar i en polo coat där man enkelt kan fälla upp kragen när vädret kräver. 

Det enda jag skulle ändra såhär i efterhand är att eventuellt släppa ut den någon cm eller två i midjan. Inte för att den egentligen är för tight men för att få en något mindre markerad midja. Det är också något Robin utan problem kan lösa i efterhand. 

 

Mina personliga favoriter - Ytterplagg
Prickstickningen på slagen som med fördel kan fällas upp för att skydda nacken.
Mina personliga favoriter - Ytterplagg
En rock som jag kombinerar med såväl kostym som jeans. (Foto: Ted Olsson)

Chad Prom - Raglan Coat, Glencheck


Om min B&Tailor-rock är ren och precis i passformen är den här raglanrocken från Chad Prom motsatsen. Här är det en tydigt överdimensionerad design med generös ärmvidd och kropp men det är också det jag verkligen gillar med den. Det glencheckrutiga tyget är kanske inte vad jag hade valt som första rock men det fyller en bra funktion som kontrast mot min mer diskreta och återhållsamma Polo Coat. Att påstå att man inte påverkats av rådande trend kring den här typen av modeller vore att fara med osanning men med ett pris på ca 5 500 kr tycker jag den har varit värd varenda krona.

Vad jag hade velat ändra är möjligtvis ett något högre ärmhål och krage vilket hade gjort det enklare att knäppa rocken hela vägen upp. 

 

Mina personliga favoriter - Ytterplagg
Knytrock med raglanaxel från Chad Prom. (Foto: MIlad Abedi)

Stòffa - 002 Flight Jacket, Chocolate Suede


Det ytterplagg som sticker ut mest av dessa i en avslappnad aspekt är min mockajacka från Stòffa. Modellen 002 är en pilotinspirerad jacka med generös krage, stora framfickor och kort silhuett. Den här modellen har jag burit mest frekvent de senaste två och ett halvt åren med undantag för de absolut varmaste och kallaste månaderna. Jag har burit den till jeans, bomullsbyxor och flanell samt med t-shirt, skjorta eller polotröja. Det är absolut inte en dressad jacka men vad jag gillar är att den känns betydligt mer elegant än t ex skinnjackor. Jag beställde faktiskt nyligen en ny version av samma modell men i taupefärgat linne för sommarhalvårets svala och lediga stunder. 

 

Mina personliga favoriter - Ytterplagg
Stòffa 002 Flight Jacket i chocolate suede.

Vad jag känner att jag saknat i den här kategorin är en mörkare rock för formella stunder kvällstid. Det har lett mig till att beställa en mörkblå dubbelknäppt paletå från Orazio Luciano som skall bli intressant att utvärdera under hösten. 

Dela på Facebook
Tweeta