Morjas lanserar The Oxford

I prissegmentet runt 2 000 kr för randsydda kvalitetsskor är utbudet relativt begränsat och idag kan vi presentera en nyhet som vi tror många av våra läsare kommer uppskatta. Svenska skoföretaget Morjas lanserade i fredags sin första cap toe oxford i ett mjukt svart kalvskinn. En modell som kanske är urtypen för en klassisk randsydd sko och som bör finnas i varje mans skogarderob.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-05-29 09:17  |  Lästid: 2 minuter
Morjas lanserar The Oxford

Ni har kunnat läsa om Morjas tidigare här på Manolo. Det rör sig om randsydda skor som produceras i skomeckat Almansa i Spanien till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. 

Initialt erbjöd företaget penny- och tasselloafers samt en dubbel munksko och bakom den senaste lanseringen av oxfordsskon ligger 16 månaders utveckling och hela 12 prototyper har man kommit fram till en modell man tycker är både tidlös och tidsenligt. 

Grundaren Henrik Berg och Creative Director Marcus Schuterman beskriver skon som följande:


"Vi har gjort vår tolkning av vad som förmodligen är den mest klassiska skon på marknaden. Genom hårt arbete har vi försökt ta fram en modell med självsäkert, tidlöst och kraftfullt uttryck. Med den här skon har vi försökt erbjuda den i vår mening perfekta formen inom respektive modell av kvalitetsskor."

Skorna har producerats i en ny kvalitet av kalvskinn som garvats med naturliga oljor som ger skon en mjuk och följsam känsla som är lätt att gå in.

Skorna kostar 2 295 kr vilket får ses som ett väldigt konkurrenskraftigt alternativ för en randsydd sko producerad i Spanien. Initialt kommer det röra sig om svart kalv men företaget meddelar att det finns planer på fler färger och versioner inom kort. 

 


Morjas lanserar The Oxford
Klassisk oxford i svart mjukt kalvskinn med en rund läst.
Morjas lanserar The Oxford
Skorna har samma lädersula som tidigare skor och produceras i Almansa, Spanien.
Morjas lanserar The Oxford
Skons tåsprängning (höjd över marken) är relativt låg vilket vi uppskattar då det ger en elegant och slank profil.
Morjas lanserar The Oxford
Skorna i verkligheten.
Morjas lanserar The Oxford
Morjas lanserar The Oxford
Dela på Facebook
Tweeta