Morris Heritage AW/18

Vi går vidare med bevakningen av höstens kollektioner och idag har turen kommit till svenska Morris spjutspetslinje Heritage. Designduon Roger Åkesson och Robert Andersson har för hösten 2018 blandat skräddade och lediga inslag i företagets typiska färgpalett.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-09-04 07:48  |  Lästid: 2 minuter
Morris Heritage AW/18

För de som känner till Morris Heritage sen tidigare vet att företaget sen starten agerat Morris mest dressade och eleganta falang. Färgpaletten har inte sällan bestått av beige, blått, grått och grönt med tyger i en lite exklusivare prisklass från bl a Vitale Barberis och Loro Piana. 

Klassiska tyger och mönster har kombinerats med mer kontemporära snitt vilket visat sig vara väldigt populärt under de senaste säsongerna. 

För hösten får vi se de lediga plaggen ta över något mer i kollektionen. Företaget benämner det som New Luxury Gentleman vilket syftar till avslappnade plagg som huvtröjor, västar och sweatpants i lyxiga material som Kashmir eller Jak-ull. 


Kritstrecksrandiga byxor kan varvas med huvtröja, grovstickad cardigan med kritstrecksrandig kostym eller varför inte ljusa jeans med smokingjacka. Hur man själv väljer att tolka plaggen är så klart individuellt men vi gillar framför allt de tunnstickade västarna som bärs under kavaj och kostym. Det ger en avslappnad känsla och ett praktiskt extra lager när kylan kommer krypande. 

 

Morris Heritage AW/18
Kritstrecksrandig byxa, huvtröja och ledig kavaj.
Morris Heritage AW/18
Grövre cardigan till kritstrecksrandig kostym.
Morris Heritage AW/18
Lager på lager-styling med en praktisk stickad väst.
Morris Heritage AW/18
Grövre overshirt och slips.
Morris Heritage AW/18
En av företagets ytterrockar.
Morris Heritage AW/18
Kostym med rundhalsad tröja, skjorta och slips.
Morris Heritage AW/18
Hundtandsmönstrad kavaj med polo och vita jeans.
Morris Heritage AW/18
Okonventionell kombination av smoking och jeans.
Dela på Facebook
Tweeta