Morris Heritage Spring/Summer 2018

Nästa varumärke ut i vår bevakning av säsongens kollektioner är Morris spjutspetslinje Heritage. En underlinje där man erbjuder märkets allra exklusivaste tyger i såväl skräddat som stickat. För våren har man blickat mot södra Europa och vi ser inslag av ljusa pasteller i grönt och orange.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-04-03 07:46  |  Lästid: 3 minuter
Morris Heritage Spring/Summer 2018

Morris Heritage estetik kan sammanfattas som en kombination mellan klassiskt och nytt. Klassiska plagg, tyger och mönster har fått en kontemporär silhuett med kortare längder och smalare passform samt kombinerats med lediga inslag av bla stickat och sneakers. 

Enligt företaget själva är ambitionen inte att vara en klassisk kostymproducent utan snarare ett alternativ där man kan kombinera just klassiska plagg i fina material på ett avslappnat sätt vilket också i många avseenden ligger i linje med hur utvecklingen för vår klädsel ser ut på såväl jobb som i privatlivet. 

Vi tror att det är en av anledningen att exempelvis företag som Brunello Cucinelli varit så framgångsrika och även om det finns stunder där en konservativ kostymklädsel gör sig allra bäst så är det lätt att förstå intresset för den här typen av matchningar mellan dressat och ledigt.


Om man tittar närmare på själva kollektionen så är våra favoriter den ljusa glencheckrutiga kavajen med rullad treknäppning. Ett väldigt mångsidigt plagg som kan bäras till jeans och piké eller ullbyxa, skjorta och slips beroende på situationen. Även det lite vågade valet av en kostym i seersucker (som ni kanske minns var sommarens stora snackis på Pitti Uomo) känns som ett spännande inslag. 

En annan glad nyhet är den nya bowlingliknande skjortan med dubbla bröstfickor och en tilltagen krage. En typ av modell som dominerat hos många varumärken den senaste säsongen och är fint att bära till såväl badbyxor som kavaj.

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för företagets stickade produkter. Många förknippar Heritage främst med kavajer och kostymer men deras kollektion av tunnstickade pikéer, hoodies, stickade västar och overshirts har imponerat minst lika mycket de senaste säsongerna. Med material som fin merino, jakull och kashmir tillsammans med en bra passform gör dem till några av mina personliga favorittröjor i gareroben. 

Färgskalan fokuserar till stor del på ljusa toner av beige, blått, grått och vitt likt man är van vid från Heritage men vi hittar även inslag av pasteller så som bleka toner av grönt, orange och ljusblått. 


 

Morris Heritage Spring/Summer 2018
Riktigt fin styling med ljusa byxor och tasselloafers i mocka till glencheckrutig kavaj.
Morris Heritage Spring/Summer 2018
Samma skjorta men här till en kostym i seersucker. Ett perfekt exempel på hur man kan ta ett klassiskt plagg och göra det lite mer avslappnat.
Morris Heritage Spring/Summer 2018
En mer dressad tolkning. Mörkblå kostym med spetsiga slag och diskret överruta tillsammans med slips och skjorta.
Morris Heritage Spring/Summer 2018
En look som kanske känns lite mer relevant för den nuvarande årstiden. Tunn dunkavaj med lager av skjorta och hoodie.
Morris Heritage Spring/Summer 2018
Morris Heritage stickade overshirt i mörkblå ull. Ett perfekt avslappnat plagg som kan agera substitut till kavaj under lediga sommarkvällar och helger.
Morris Heritage Spring/Summer 2018
Blekta gröna toner är ett återkommande inslag i kollektionen och finns representerade i både kavajer och stickat.
Morris Heritage Spring/Summer 2018
En annan accentfärg för våren är orange. Här över en tunn dunväst och dressade ullbyxor.
Dela på Facebook
Tweeta