Möt våren i mocka – Säsongens snyggaste modeller

Vi går mot ljusare och varmare tider och det är hög tid att se över utbudet av mockajackor. Ett plagg som känns lika lyxigt som ledigt. För våren har vi valt ut 6 favoriter som sträcker sig från klassiska bombers till mer sofistikerade field jackets.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-02-19 10:15  |  Lästid: 3 minuter
Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller

Mockajackan är en personlig favorit här på Manolo. Den känns i regel mer sofistikerad och elegant än motsvarigheten i skinn och har med sin matta lyster möjligheten att kombineras med såväl flanellbyxor som jeans eller chinos. Valet av modell och inte minst nyans spelar såklart stor roll för hur plagget kommer uppfattas. Om en perfecto i svart mocka ger rockiga vibbar så kommer en field jacket i sand- eller chokladbrun nyans istället flörta med en mer dressad och elegant klädsel. 

Här är det viktigt att utgå från sin egen stil och garderob. Vill man att mockajackan enkelt skall kunna kombineras med så mycket i garderoben och kanske agera substitut till en kavaj eller är ambitionen att bära den som en avslappnad kontrast till det mer dressade? Vi har valt ut modeller som täcker alla tänkbara situationer och stilar och försökt anpassa prisbilden till olika plånböcker. 

 


AMI

En karamellfärgad bomberjacka från franska AMI. Perfekt till ljusa jeans i vår och en modell vi skulle bära med en klassisk vit t-shirt eller tunnstickad kashmirtröja för sann Steve McQueen-känsla.

 

Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller
AMI Suede Bomber.

 


Our Legacy

Ett mer rockigt alternativ för de som vill hitta ett ledigt alternativ till sin dressade klädsel. En avskalad skjortjacka i svart mocka från svenska Our Legacy. 

 

Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller
Our Legacy Suede Zip Shirt Jacket

 


Brunello Cucinelli

Den här lyxiga modellen i mörkblå mocka från Brunello Cucinelli har stora utanpåliggande fickor som drar tankarna till en klassisk pilotjacka. Kombinera med råjeans och mörkblå t-shirt för en klädsel helt ton-i-ton. 

 

Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller
Brunello Cucinelli Suede Bomber Jacket

 


Mr P

Vissa läsare kanske känner igen den här modellen från förra veckans fredagsinspiration. Det är en shearlingjacka i mörkbrun mocka från Mr Porters egna linje Mr P. Den avtagbara kragen gör att jackan fungerar utmärkt både under tidiga som sena våren. 

 

Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller
Mr P Shearling-Trimmed Suede Bomber

 


Stòffa

En Field Jacket är en av de mest sofistikerade versioner av mockajackan vi kan rekommendera. Den agerar mer som ett komplement till en kavaj och kan t om bäras över en sådan som ytterplagg under våren men fungerar också utmärkt i mer lediga sammanhang med jeans, ljusa chinos eller pressade ullbyxor. Här i den ljusgrå nyansen cement. 

 

Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller
Stòffa 003 Field Jacket (även översta bilden)

 


Manto

Det för många okända varumärket Manto gör riktigt fina mockajackor från Mantova i norra Italien. Hela produktionen sker i hemlandet och här hittar vi en klassisk Blouson i mullvadsgrå mocka. 

 

Möt våren i mocka - Säsongens snyggaste modeller
Manto Milano.
Dela på Facebook
Tweeta