Myrqvist Goodyear Welted – Kickstartersuccén är nu tillgänglig online

Under våren kunde ni läsa om hur skovårdsspecialisten Herrstil satsade på prisvärda randsydda skor under egna varumärket Myrqvist. En spännade detalj med projektet var att man använde sig av Kickstarter för att finansiera satsningen; något som skulle komma att visa sig bli extremt lyckosamt.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-11-15 11:45  |  Lästid: 3 minuter
Myrqvist Goodyear Welted - Kickstartersuccén är nu tillgänglig online

Den första artikeln vi skrev om skorna beskrev att företaget sökte en finansiering på 100 000 kr för att producera randsydda skor av god kvalitet till rimligt pris. Uppslutningen kring Kickstarter kampanjen blev enorm och företaget fick in över 600 000 kr. 

Tyvärr innebar detta inte bara fördelar då fabriken i Vietnam man planerat att arbeta med inte hade kapaciteten att producera de volymer man nu stod inför. 

Man fick på nytt leta efter ett alternativ för produktion och fann en fabrik i Indien som kunde till rätt kvalitet, pris och volym. 


Oxfordmodellerna är samma som ni kunde läsa om senast med ett nytillskott men man har sen dess även lanserat ytterligare två stycken boots. Priset för oxfords ligger på 1 999 kr och boots på 2 399kr. 

Varje modell finns i flera färger av kalv och/eller mocka samt med läder- eller gummisula.

Granhult

Myrqvist Goodyear Welted - Kickstartersuccén är nu tillgänglig online
Modellen Granhult är företagets senaste Chelseaboot som finns i bland annat svart skinn med tålig gummisula.

 


Gyllsjö

Myrqvist Goodyear Welted - Kickstartersuccén är nu tillgänglig online
Chukkan Gyllsjö är en av våra personliga favoriter som kommer i en mörkbrun mocka med enkel gummisula och som tillsammans den svagt mejslade lästen passar väldigt bra för modellen.

 

Skytteholm

Myrqvist Goodyear Welted - Kickstartersuccén är nu tillgänglig online
En annan favorit som kanske känns ännu bättre fram mot våren är modellen Skytteholm i mellanbrun mocka.

 


Äppelviken

Myrqvist Goodyear Welted - Kickstartersuccén är nu tillgänglig online
Äppelviken är en klassisk cap toe oxford och perfekt om man söker en svart kostymsko till mycket överkomligt pris.

 

Rosendal

Myrqvist Goodyear Welted - Kickstartersuccén är nu tillgänglig online
Modellen Rosendal är den tredje nya modellen sen vi senast skrev om Myrqvist. Det är en klassisk full brogue som finns i tre versioner av kalvskinn samt mörkbrun mocka.

I samband med lanseringen fick jag möjlighet att titta närmare på skorna och min uppfattning var direkt att framför allt mockaskorna med gummisula känns betydligt exklusivare än vad prisklassen antyder. Skinnet kommer sedan bytet av fabrik från ett närliggande indiskt gaveri och är en mjuk så kallad Baby Calf som handmålas för ökat djup. 


Man kan självklart inte förvänta sig någon finish i klass med skor från premiumaktörer då skorna trots allt kostar en femtedel. Självklart beror det på vad man är i behov av men jag skulle absolut rekommendera mocka och gummisula framför kalvskinn och lädersula i den här prisnivån. Även om det finns en stor skillnad mellan mocka och mocka så är den åtminstone visuellt klart mindre än vad den är i skinn. Samma sak gäller med gummisulan som är en egen version av den typ som vanligtvis kommer från Dainite. En slitstark och mångsidig modell, särskilt lämplig för höst/vinter.

Jag tycker det är positivt att fler aktörer börjar erbjuda klassiskt konstruerade herrskor i ett lägre prissegment för i många fall är tröskeln upp till 4 000-5 000kr väl hög för många som tidigare köpt limmade skor runt 1 000-1 500 kr. En randsydd sko i vettiga material för en femhundring extra tror jag kan fånga upp många förstagångsköpare som sedan eventuellt går vidare mot dyrare och exklusivare skor när budgeten eller intresset tillåter. 

 

Dela på Facebook
Tweeta