Myrqvist lanserar GT Collection

Svenska Myrqvist har sedan första kollektionen av randsydda skor som lanserades hösten 2016, varit ett intressant alternativ i den lägre prisklassen. Med en prisnivå från ca 2 000 kr har man breddat sitt utbud med såväl oxfords som loafers och kängor och man öppnade för några månader sen en fysisk butik på Grev Turegatan 46 i Stockholm. Senaste nyheten är kollektionen GT där man fokuserar på skor i svart kalv med ett helt nytt inslag.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-03-19 10:55  |  Lästid: 3 minuter
Myrqvist lanserar GT Collection

Myrqvist har en kort men minst sagt inspirerande historia. Varumärket är en del av företaget Herrstil som fokuserar på framför allt skovård så som skoblock, krämer och borstar. Efter att ha introducerat Myrqvist som ett eget varumärke med accessoarer så som kashmirhalsdukar, slipsar och strumpor skedde det stora lyftet när man under 2016 lanserade en Kickstarter-kampanj för att finansierar produktionen. Målet var 100 000 kr men kampanjen slutade på hissnande 600 000 kr. 

Intresset för välgjorda skor till ett lägre pris gick inte att ta miste på och även vi på Manolo har märkt av att det finns ett enormt stort intresse för artiklar på området. Ursprungligen var skorna producerade i Vietnam men då efterfrågan var mycket större än man hade vågat hoppas på blev volymerna för stora för den lilla fabriken. Man producerade då en kort period i Indien för att nu helt ha gått över till en produktion i Portugal.

Det är minst sagt imponerande att kunna behålla sina redan konkurrenskraftiga priser med en europeisk produktion och kalvskinn från erkända franska garveriet Du Puy. 


 

Myrqvist lanserar GT Collection
Myrqvist producerar idag alla sina skor i Portugal.

Den nya kollektionen består av en del befintliga modeller så som nu även blir tillgängliga i svart kalvskinn men framför allt den nya single monkstrapen; Norrmalm. Det är en modell som vissa benämner som cutaway monkstrap då den i formen påminner lite om en dubbelknäppt modell men med endast ett spänne som löper bak längs skon. Det är en typ av modell vi personligen gillar skarpt och som man tyvärr inte ser så ofta i handeln. 

 

Myrqvist lanserar GT Collection
Nya modellen "Norrmalm".
Myrqvist lanserar GT Collection
GT Collection från Myrqvist.

"När vi först började med kollektionen kände vi att vi ville testa någonting nytt. Liksom tasselloafers så har Double Monk-Straps blivit väldigt populärt på senare tid och därför ville vi utmana det intresset med något lite djärvare, något som kräver sin bärare. Skon Norrmalm blev resultatet. Det är en Plain Toe Single Monk-strap i svart kalvskinn med en enkel lädersula. Vi ville göra skon utmanande, klassisk och kontemporär på samma gång, det var inte det lättaste men vi känner att har uppnått ett ganska bra slutresultat som vi hoppas kommer att uppskattas av våra kunder." - Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist


Andra favoriter i kollektionen är tasselloafern "Mölle" som nu har uppdaterats i fler färger och material samt bälten i kalvskinn som produceras i Italien. 

 

Myrqvist lanserar GT Collection
Tasseln "Mölle" finns nu även i svart och brunt kalvskinn.
Myrqvist lanserar GT Collection
Myrqvist soft square-läst som används på alla företagets modeller.
Myrqvist lanserar GT Collection
Man introducerade nyligen för första gången bälten i brunt och svart kalvskinn som produceras i Italien.
Dela på Facebook
Tweeta