Myrqvist lanserar MTO-tjänst

För någon månad sedan kunde ni läsa om att Myrqvist lanserade en helt ny kollektion av loafers för våren. Idag kan vi presentera en ännu större nyhet rörande varumärket. Man introducerar för första gången en Made to Order-service där man som kund fritt kan välja mellan modeller, läster, färger och material.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-04-09 07:37  |  Lästid: 3 minuter
Myrqvist lanserar MTO-tjänst

MTO är en service som växer allt snabbare. Det är egentligen ett mellanting mellan Made to Measure, där man kan korrigera passform, samt RTW bestående av färdiga modeller. Det fina med MTO är att möjligheten att göra personliga modeller till i sammanhanget överkomligt pris är stor. 

Tjänsten ser ut på följande vis: 

Steg ett är att man som kund väljer ut en skomodell som blir mönstret för beställningen. Här kan man välja på alla modeller i företagets ordinarie utbud samt ytterligare ett par alternativ som endast är tillgängliga via MTO. Lägg därtill att det finns sju olika läster från företaget så man kan även exprimentera med t ex en rund läst på en modell som i grundutbudet erbjuds på en mjukt fyrkantig sådan. 


Steg två är att välja skons ovanläder. Det finns 18 olika nyanser av slätt kalvskinn och lika många i mocka vilket ger ett brett utbud av alternativ. Addera till det flera olika kvaliteter av grainskinn. 

 

Myrqvist lanserar MTO-tjänst
Välj mellan mängder av modeller och material

Steg tre ligger i valet av detaljerna. Vilken sula skall skon ha? Här finns det möjlighet att välja mellan allt ifrån en klassisk lädersula till en gedigen kommandosula i gummi. Valet av sula är faktiskt en av de i vår mening största fördelarna med MTO då marjoriteten av alla randsydda skor idag görs på lädersula vilket är underbart för inomhusbruk samt vår- och sommarhalvåret, men saknar gummisulans slitstyrka och vattentäthet under höst- och vinter. 

 


Myrqvist lanserar MTO-tjänst
De fyra sulalternativ som erbjuds via MTO-tjänsten.

Andra trevliga detaljer man kan välja mellan är formen på en eventuell broguemedaljong i skons tå, monogram i hålfoten eller varför inte färg på skosnören. 

 

Myrqvist lanserar MTO-tjänst
Olika nyanser av skosnören.
Myrqvist lanserar MTO-tjänst
Personligt monogram i hålfoten på skon.

"Vi är väldigt måna om att kunna möta våra kunders önskemål på en individuell nivå. Personlig stil och användningsområden varierar mycket från kund till kund, och på så sätt föddes idén om att erbjuda en designtjänst som gör det möjligt att själv välja färg, material, sula, skosnören, medaljong etc. med våra existerande modeller som utgångspunkt. Vi vill att våra kunder ska kunna sätta sin egen prägel på sina Myrqvist - skor."  säger Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

Startpriset för tjänsten är 2 999 kr med tillägg på 200 kr för t ex halvsula i gummi, monogram eller vissa broguemönster. Det placerar dem definitivt bland de billigaste MTO-tjänsterna på marknaden för randsydda skor. Tjänsten som går live 11/4 kommer initialt vara tillgänglig i Myrqvist butik på Grev Turegatan 46 i Stockholm men förhoppningsvis på sikt även online. Tidsboking för konsultation görs enklast via företagets hemsida


 

Dela på Facebook
Tweeta