Nätshopping 05.02.09

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-02-05 17:41  |  Lästid: 2 minuter
Bild 311613

Vårkollektionerna börjar nå nätbutikerna. Höstens murriga toner ersätts av lätta tyger och mjuka färger. Manolo tog en titt på vad fem nätbutiker har att erbjuda.

Asos.com fortsätter att blanda högt med lågt. Vid sidan av en rad svenska märken säljs bland annat John Smedley, Grenson, Bill Amberg, Steven Alan och Oliver Spencer. Nytt för våren är Reiss, vars formspåk beskrivs som modernt skräddat.


Bild 311614
Reiss via Asos.com

Oki-Ni utökar utbudet av välkända märken som Maison Martin Margiela, Jil Sander och Alexander Mcqueen med Rick Owens, vars kläder hyllats av internationell modepress. Dessutom säljs märken med lägre prisnivå som Folk, YMC och Nom De Guerre.

Bild 311615
Klarblåa ökenkängor från Jil Sander

Bild 311616
Dubbelsidig slips Alexander Mcqueen


Matches utbud av internationella toppmärken blir bara bättre och bättre. Stora modehus som Lanvin, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent och Prada varvas med mindre kända märken som brittiska Kilgour. Dessutom är den snygga och avskalade designen en fröjd för ögat, vilket ger kläderna större utrymme.

Bild 311617
Cardigan Bottega Veneta

Liberty of London är långt ifrån den största nätbutiken. Men trots det lilla utbudet finns faktiskt en hel del snyggt, inte minst från butikens egna märke. Annars finns märken som Richard James, Lanvin och A.P.C representerade.

Bild 311618
Plånbok i läder av stingrocka från Liberty of London.


Den amerikanska preppyinstitutionen J.Press har precis laddat upp sin nätbutik med vårens plagg. Och för den som efterfrågar seersuckerkavajer eller slipsar i madrastyger är det svårt att hitta ett vassare utbud. J.Press levererar internationellt, men tyvärr har dollarns relativt höga värde gjort det betydligt dyrare att beställa från USA.

Bild 311619
Bild 311620

Dela på Facebook
Tweeta