Neapolitansk perfektion – Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci

Det är en minst sagt fullspäckad period för entusiaster av skräddat herrmode. Förra veckan kunde ni läsa om Zaremba och Luca Avitabiles gemensamma Trunk Show och idag kan vi meddela att Stockholm får ytterligare finbesök inom kort. Det är Cesare Attolini och Finamore Napoli som under två dagar 6-7 april besöker Gabucci för måttsömnadsevent.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-03-30 12:47  |  Lästid: 2 minuter
Neapolitansk perfektion - Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci

Den trogne Manololäsaren behöver förmodligen ingen närmare introduktion till de här två kvalitetstillverkarna. Bägge anses vara bland de absolut främsta inom sitt produktområde och återfinns till vardags i Gabuccis konfektionsutbud. Under hösten kunde ni läsa vår artikelserie i tre delar där vi recenserade en måttsydd kostym från Cesare Attolini.

En gång om året brukar Gabucci bjuda in dessa representanter så att kunderna får en möjlighet att dels träffa personerna bakom och framför allt få bästa möjliga förutsättning för måttsömnad. Även om jag skulle vilja påstå att Gabuccis egen personal är väldigt kompetent när det kommer till måttsömnad är det såklart alltid att föredra att låta företaget bakom produkten ta måtten då de har överlägset bäst insikt i processen.

Utöver att träffa representanter från Attolini och Finamore kommer butikens kunder även ha möjlighet att titta närmare på ett imponerande utbud med exklusiva tyger för måttsömnadstjänsten. Exempelvis Attolini har ett par skotska väverier som arbetar näst intill exklusivt mot kostymspecialisten och utöver så kallade Swatches (små tygprover på ca 10x10cm) finns det även flera tyger på rulle vilket gör att man betydligt enklare får en bild av hur slutresultatet kommer att te sig. 


Det är extra viktigt när det rör sig om större mönster så som rutor där de små tygproverna riskerar att inte ge en rättvis bild av hur hela rutan ser ut. En rulle på tre till fyra meter ger möjligheten att verkligen illustrera hur en kavaj, kostym eller rock skulle kunna se ut. 

Vad som är extra trevligt för just den här gången är att det är ingen mindre än Massimilliano Attolini, dvs en av Cesare Attolinis söner som kommer närvara vid besöket. Vill man träffa honom i person eller boka ett möte för måttsömnad av något plagg kontaktar man med fördel Gabucci på bob@gabucci.se

 

Neapolitansk perfektion - Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci
Imponerande utbud av tyger under Attolinis förra besök på Gabucci.
Neapolitansk perfektion - Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci
Guglielmo från Attolini under min måttagning.
Neapolitansk perfektion - Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci
Attolinis provstorlek 50. Inte mycket som behöver ändras där.
Neapolitansk perfektion - Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci
Bröderna Guiseppe och Massimilliano Attolini.
Dela på Facebook
Tweeta