Nikben Spring/Summer 2019 Lookbook

Sommaren verkar vara här för att stanna och idag blir det inspiration från svenska Nikben som gått från lekfulla badbyxor till att addera skjortor och pikéer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-06-25 12:11  |  Lästid: 3 minuter

Badbyxor är för många män ett av få plagg där man med trygghet kan ta ut svängarna lite. Klassiska varumärken som Vilebrequin var tidiga med att addera lekfulla mönster och svenska badbyxföretaget Nikben tog konceptet ytterligare ett (eller två) steg med lanseringen av prisvärda badbyxor med naiva och konceptuella tryck i starka färger.

Badbyxor med flamingos, sushi-bitar, glasspinnar eller ägg blev ett lekfullt långfinger till de minimalistiska, enfärgade och avskalade badbyxor som ofta dominerat på marknaden. Prisnivån var i sammanhanget väldigt överkomlig runt 895 kronor för ett par medellånga badshorts med unik design.

Den 8 juni firades det globala konceptet World Ocean Day världen över. I samband med det lanserade Nikben sin nya kollektion som förutom badbyxor även består av klassiska bowlingskjortor i frotté samt med prints. Alla plagg i den nya kollektionen har tagits fram av återvunnen plast från haven.

Badbyxmodellen Eyes Cream
Randiga badbyxor med små bananer i modellen Plàtano.
Camp Collar Shirt vid namn Big Kahuna
Modellen Bowling Terry Mojave

I den senaste kollektionen har Nikben inspirerats av 50-och 60-talets strandliv runt Medelhavet och Hamptons och ser frottéplagget som en självklar komponent i alla garderober. Designen som under de senaste kollektionerna innehållit både shorts och skjortor i unisex-design, representerar varumärkets jämställda värderingar. Shortsen, som är tillverkade i snabbtorkande tyg, har en klassisk finish och en retrosiluett.

"Vi skapar kläder som vi tycker om oavsett kön, vi vill inte kategorisera oss som ett herr eller dam varumärke"

Nicklas Abrahamsson och Benjamin Lega - Grundare av Nikben
Dela på Facebook
Tweeta