Omega presenterar nya”Bondklockan”

Nyligen presenterades den officiella klockan på Daniel Craigs och James Bonds handleder under kommande filmen No Time To Die som har premiär i vår.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-12-09 10:39  |  Lästid: 2 minuter

James Bond må vara en fiktiv karaktär men få verkliga personer har haft så stort stilmässigt intryck som den brittiska 00-agenten. Sen filmen Goldeneye, 1995 har James Bond burit Omega som officiell klocka och allt som oftast modellen Seamaster Diver 300M eller ”Bondklockan” som den kommit att kallas.

För nya filmen No Time To Die har Omega tillsammans med Daniel Craig som spelat James Bond sedan 2006 då han debuterade i Casino Royale. Craig är en erkänd klocksamlare och entusiast vilket blir tydligt när man ser slutresultatet.

Daniel Craig var som klockentusiast direkt inblandad i utvecklingen av modellen

Modellen utgår från den klassiska Bondklockan dvs en Seamaster Diver 300M som mäter 42 mm. Den här versionen är till skillnad från övriga dock i titan, ett lätt och slitstarkt material som passar perfekt för en dykarklocka. Klockan ackompanjeras av en matchande Meshlänk i titan med en smidig låsmekanism. Utöver den nya meshlänken erbjuds även klockan på ett så kallat NATO-band som elegant plockar upp tonen från urtavla och index.

Den nya modelllen på NATO-band respektive meshlänk

Små men trevliga detaljer för entusiasterna hittar man på såväl klockans fram- som baksida. Märkningen på bakboetten påminner om de klockor som var beställda av brittiska Ministry of Defense precis som pilen ovanför klockan sex på urtavlan är en flört med den märkning som återfinns på all utrustning från brittiska MOD.

Bakboetten på klockan som flörtar med märkningen av brittiska militärklockor

Urtavlan går i en mattsvart ton med index och visare i beige lysmassa. "Fuskpatina" som vissa väljer att kalla det när man imiterar en åldrad lysmassa är inget jag brukar gilla men här måste jag säga att det verkligen fungerar då klockan inte utger sig för att vara vintage. Den varma tonen kompletterar resten av urtavlan på ett fantastiskt sätt och ger mer liv än ett par kritvita index skulle göra.

Filmen har premiär i april men klockan är tillgängligt för försäljning redan nu med leverans i februari och har ett pris på 97 800 kr på Meshlänk eller 86 300 kr på Natoband.

Dela på Facebook
Tweeta