Ralph Lauren Purple Label SS/2020

Kungen av amerikanskt herrmode presenterade den kanske mest färgsprakande kollektionen på länge. Vi har tittat närmare på våren från Ralph Lauren.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-01-22 10:38  |  Lästid: 3 minuter

Ralph Lauren har genom åren hyllats gång efter annan och så med all rätt. Sedan varumärket grundades för nästan exakt 50 år sedan har mannen med samma namn lyckats återskapa allt vad den amerikanska drömmen handlar om i sina kollektioner. Det har varit inspiration tagen till lika delar från western som Ivy och högtekniska material har samsats med klassiskt skrädderi.

Är det något som Ralph Lauren stundtals har fått kritik för är det vad vissa menar är en brist på inovation. Detta är möjligtvis ett problem ur ett rent modeperspektiv men för oss är det just den konsekventa stilfilosofi som präglat såväl snitt som detaljer i Ralphs kollektioner som gjort dem så tilltalande. Måhända att man sett vissa delar förrut men trots detta anser vi att man vid minst ett tillfälle under varje ny presentation blir genuint förvånad.

I vårens kollektion ser vi t ex mer färg än kanske någonsin tidigare. Från att modet i allmänhet och Ralph Lauren i synnerhet präglats av en ganska avskalad estetik med styling av marinblått, beige eller grått ton-i-ton har man den här säsongen addera knallgula byxor, lila polotröjor och gröna smokingkavajer. Då pratar vi inte om en buteljgrön sammetskavaj utan snarare klargrön eller orange version i tunn ull eller silke.

Kavajer och kostymer ur företagets premiumlinje Purple Label är handsydda med en tunn kanvaskonstruktion och tyger av högsta kvalitet. Även om färgerna för säsongen är starkare än på länge så känner vi igen snittet på Purple label med de eleganta dubbelknäppta kostymerna som enkelt kan bäras knäppta på nedre knappraden.

Som motreaktion till den mest färgsprakande delen av kollektionen hittar vi återigen en mer lättburen del där beige, marinblått och grått kombineras i tonala outfits med knivskarpt snitt. Byxmidjorna är högre och ger en intressant silhuett tillsammans med de ganska smalt skurna kavajerna och generösa överrockarna.

Smokningjackor i regnbågens alla färger
Clubkavaj med gula byxor och randig t-shirt
En klassisk kostym som kompletteras med ljusgrön polotröja
Smokingjackor i starka färger och fantastiskt snitt
Fler exempel på hur en färgglad polo kan lyfta en formell kostym
Att Clubkavajen är tillbaka i modet råder ingen tvekan om. Här med starka färger av grönt och lila
En mer återhållsam tolkning av smoking
Kollektionens andra del står i stark kontrast mot den första med brända toner av brunt med nyanser av beige, grått och blått
En sofistikerad och ledig stil med lyxig cardigan till skräddade byxor
En modern look i jordiga toner med tunnstickad tröja under kavaj
Ralph Laurens klassiska dubbelknäppta snitt med 6x1 knäppning
Ljust sommarsvid med safariskjorta och scarf
Dela på Facebook
Tweeta