Redaktörens 6 julklappstips

Även om de allra flesta förmodligen redan gjort klart sin julklappsshopping så tänkte jag idag välja ut 5 julklappar i lite olika kategorier som jag tycker är fina och själv skulle bli väldigt glad över. Det kommer röra sig om allt från kläder till inredning och parfym och ambitionen är att presentera produkter i varierande prisklass.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-12-20 11:43  |  Lästid: 3 minuter
Redaktörens 6 julklappstips

Julklappar och presenter i allmänhet handlar för mig mycket om känsla. Jag är i ärlighetens namn kanske inte den lättaste att handla något till och brukar själv införskaffa det jag verkligen vill ha. Vad jag dock älskar är när man får något som känns extra fint eller genomtänkt. Det behöver inte vara något som kostar maximalt men hellre något litet men som känns exklusivt i sin kategori än något större för samma pengar. Ofta kan det handla om saker som man verkligen vill ha men kanske har svårt att motivera sig själv till att köpa. Jag har valt ut en handfull produkter som känns lite extra intressanta. 

Klockarmband, Grained Whisky Tan från Molequin

Jag har fått en kraftig låsning på den här typen av ljusbruna klockarmband i präglat kalvskinn. De blir mer subtila än krokodil och aligator men samtidigt elegantare än nubuck och mocka. Jag bär dem på såväl kostym- som sportklockor och de gifter sig med både guld och stål. Pris: ca 1 100 kr. 


 

Redaktörens 6 julklappstips
Eleganta klockarmband i präglat kalvskinn för en subtil vintagekänsla.

Plånbok, Grafford

Skobutiken Grafford på Humlegårdsgatan 19 i Stockholm lanserade nyligen en serie handgjorda läderprodukter i svart, respektive brunt präglat skinn. Deras Coat Wallets är perfekta för resan med plats för mängder av kort, sedlar och pass medan deras avskalade Card holder är praktiska för vardag eller fest. Pris: 2 000 kr resp. 900 kr. 

 


Redaktörens 6 julklappstips
Handgjorda plånböcker i präglat skinn från Grafford på Humlegatan. (även översta bilden)

Askfat, Les Jardins d´Armenie från Hermès

Oavsett om man röker cigarr eller ej är detta en väldigt fin detalj i sitt hem. Handarbetet bakom Hermès produkter är inte begränsat till läder eller silkesvaror och detta är ett köp för en livstid. Pris: 5 500 kr.

 

Redaktörens 6 julklappstips
Askfatet Les Jardins d´Armenie från Hermès.

Loafers, Mr Casual från Belgian Shoes


Jag lever mer eller mindre i mina Belgian Shoes och även om de är främst förknippade med sommarhalvåret så är det få saker som känns mysigare än att stoppa ner fötterna i ett par nätta loafers och strosa runt framför brasan runt jul. Pris: ca 4 600 kr

 

Redaktörens 6 julklappstips
Modellen Mr Casual i mörkgrön mocka från Belgian Shoes.

Bok, Ralph Lauren: 50 Years of Fashion

Ralph Lauren är kungen av Coffee Table-böcker och när han nyligen firade 50 år som varumärke presenterade han en ny bok tillsammans med WWD som bägge passar utmärkt i hemmet. Låt er inspireras av den amerikanska drömmen i klädväg med en kopp kaffe eller ett glas vin. Pris: 519 kr.


Redaktörens 6 julklappstips
Ralph Lauren: 50 Years of fashion

Parfym, B683 av Marc-Antoine Barrois

Jag köper mycket sällan ny parfym och tenderar att hålla mig till en eller max två dofter i badrumsskåpet. Nyligen fick jag upp ögonen för B683 från Marc-Antoine Barrois som är en Eau de Parfume med framför allt toner av kryddor, läder och trä som passar perfekt för kvällen. Pris: 1 450 kr.

 

Redaktörens 6 julklappstips
B683 från Marc-Antoine Barrois
Dela på Facebook
Tweeta