Reflektion – Glöm inte underkläderna

Ett område som fått relativt litet utrymme här på Manolo är underkläder. Vi har förvisso skrivit om kvalitetsstrumpor vid enstaka tillfällen men sällan övriga plagg som kalsonger, undertröjor etc. Många stilintresserade män prioriterar medvetet eller omedvetet bort de viktiga underkläderna. Varför skall man lägga pengar på dessa kanske vissa tänker? Svaret är enkelt; det rör sig ju trots allt om det plagg vi ha närmast kroppen. Idag tänkte vi kika lite närmare på detta bortglömda område och ge er lite tips.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-11-08 10:29  |  Lästid: 3 minuter
Reflektion - Glöm inte underkläderna

Till att börja med skall sägas att underkläder och smak är något subjektivt. Vad en person gillar ratar en annan. Jag personligen är en boxershorts person som gillar de lite lösare och klassiska varianterna i bra bomull och trivs inte alls i briefs eller trunks. Många av mina vänner skrattar åt det och kallar det gubbigt men som sagt, det är en smaksak. Vilken modell man föredrar spelar ingen roll, det är kvaliteten som är det viktiga. För som nämndes ovan så är underkläder de facto det plagg vi bär närmast kroppen och då tycker jag att man skall välja bra och sköna material, det är ni värda. Helt ovetenskapligt tror jag att många män ”fuskar” lite med billigare kalsonger och strumpor med motiveringen ”det syns ju knappt ändå”?! Vem lurar ni?

Jag har all respekt för att man inte vill spendera hur mycket pengar som helst men tänk såhär: ett par billiga kalsonger med någon polyesterblandning eller enklare bomull kostar säg 99 spänn och ett par bra i pimabomull kostar 399 kr. Fyra gånger mer är så klart mycket men ett par kalsonger som bärs en gång i veckan håller lätt 75 tvättar, det vill säga 1,5 år eller mer. Utslaget på detta så blir det inte mycket pengar.

Känslan av ett par bra kalsonger är trevlig. Det är också respektfullt gentemot ens partner att inte bara bära hela och rena underkläder utan också snygga.


 

Reflektion - Glöm inte underkläderna
Vita klassiska boxers från Derek Rose.

När det kommer till val av tillverkare så är mina råd: undvika alla med varumärke skrivet på resåret eller har tokroliga färger av estetiska skäl samt så klart alla konstblandningar och de med dålig skärning.

Satsa på en specialist! Någon som främst gör underkläder och gjort det länge gör det nog bra. Jag erkänner att jag inte är någon expert på området med jag har köpt några olika märken genom åren för att testa och vill av egen erfarenhet lyfta fram några märken så som Sunspel, Zimmerli, Merz B Schwanen och Derek Rose. Sen har jag efter tips från en bekant hört gott om Handvaerks kalsonger.

 


Reflektion - Glöm inte underkläderna
Kalsonger frå Handvaerk.

Konstnären Andy Warhol beskriver detaljerat i sin bok The Philosophy of Andy Warhol hans relation till Jockey´s kalsonger. Hans favorit från Jockey, de vita briefsen såldes i tre-pack och man visste precis vad man fick, en tidlös klassiker.

Om jag någonsin skriver en bok kanske inte det kommer nämnas vilka boxershorts jag väljer. Men om så skulle ske så skulle det stå att Brooks Brothers klassiska vida boxershorts i oxfordtyg numera blivit utkonkurrerade av Sunspel.

Reflektion - Glöm inte underkläderna
Diskret modell från Sunspel.
Reflektion - Glöm inte underkläderna
Diskret undertröja från Merz B Schwanen
Reflektion - Glöm inte underkläderna
Tank top från Zimmerli-
Dela på Facebook
Tweeta