Ring Jacket Fall/Winter 2019 Lookbook

Japanska kostymspecialisten Ring Jacket tillhör våra absoluta favoriter och nyligen presenterade man sin nya lookbook för hösten.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-11-18 12:37  |  Lästid: 3 minuter

Ring Jacket var länge en av de bäst bevarade hemligheterna inom klassiskt herrmode. Företaget som startade sin verksamhet i Japan på 1950-talet var mer eller mindre okänt utanför hemlandet så sent som för tio år sedan. Stilentusiaster som besökte Japan och hade de kroppsliga förutsättningarna att bära plaggen kunde med stor glädje finna fantastiska kostymer för pengarna.

Sen hände det något när The Armoury för 9 år sedan öppnade dörrarna till sina första butiker i Hong Kong. Man använde Ring Jacket som leverantör för butikens egen linje av kostymer och genom det enorma inflytande som butiken fick inom bara några år, spreds även Ring Jacket.

The Armoury tog fram en serie av helt egna mönster och modeller för sina kostymer då passformen på mycket av Ring Jackets egen kollektion skulle visa sig vara svår att sälja i västvärlden. En av butikens grundare Mark Cho tog sedan steget ännu längre och lanserade en internationell avdelning av Ring Jacket med en passform och kollektion som vände sig till västvärlden men fortfarande produceras i samma japanska fabrik.

Den internationella avdelningen blev nyckeln till att exempelvis vi i Sverige fick ta del av Ring Jackets toppkonfektion som man bl a hittar hos Lund & Lund i Stockholm, Linnégatan no.2 i Göteborg och Engelska Herr i Malmö.

Den internationella kollektionen domineras av en avskalad färgpalett i blått, brunt och beige med intressanta inslag i stylingen så som westernskjortor i denim eller grovstickade polotröjor till klassiskt skräddade plagg. Snittet på kavajerna är längre och mer generösa än de som säljs i hemlandet och man erbjuder större storlekar.

Vi har tittat närmare på några av våra favoriter i kollektionen.

Hundtandsmönstrad kavaj med benvit flanellbyxa
Ledig kostym med drawstringbyxa
Elegant och avslappnad look med Raglanrock och benvit polotröja
Brun flanell med diskret glencheckruta
Minst sagt imponerande mönsterpassning
Ett utmärkt exempel på hur man kan kombinera kavaj och jeans
Ett annat exempel med ledig denimskjorta till rutig kavaj
Kamelfärgad kavaj med svart polo
Kostym med polotröja ton-i-ton
Lager på lager
Olivgrön regnrock med bälte
Dela på Facebook
Tweeta