Ring Jacket SS17

Idag tänkte vi presentera säsongen från japanska Ring Jacket; ett varumärke som vuxit sig allt populärare i takt med att produkterna blivit tillgängliga utanför Japan. Sen början på året har varumärket funnits på svensk mark, närmare bestämt hos Lund&Lund i Stockholm. Vi har tittat närmare på kollektionen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-06-26 09:19  |  Lästid: 3 minuter
Ring Jacket SS17

Företaget Ring Jacket består av två avdelningar. Det japanska huvudbolaget som tar hand om den japanska och marknaden samt den internationella avdelning som är baserad i New York och sköter all försäljing och kontakt med återförsäljare i USA och Europa.

Produktionen sker fortfarande till 100% i företagets fabriker i Japan men kollektionerna skiljer sig till viss del åt då marknaderna och inte minst proportionerna varierar. Kollektionerna för den internationella marknaden har precis som exempelvis The Armoury, egna modeller som är något längre och anpassade för en västerländsk målgrupp. 

 Om man tittar på vårens kollektion så är det verkligen i linje med vad vi på Manolo brukar förespråka. Färgskalan är återhållsamt sober och går främst i toner av marinblått, grått, benvitt och brunt. 


Vissa kan säkert tycka det är fantasilöst men vi säger tvärtom. Dessa basfärger öppnar för stora möjligheter att kombinera plaggen med varandra och är i regel färger som passar de allra flesta hudtoner.

Ring Jacket producerar kavajer och kostymer i full kanvas och även om mängden handsydda detaljer per kavaj inte är i nivå med exempelvis Orazio Luciano eller Cesare Attolini så är tillskärningen otroligt imponerande och prisnivån är ungefär hälften av de två nämnda. Min personliga erfarenhet av varumärkets plagg har varit så positiv att jag valt att införskaffa en handfull kavajer och kostymer som efter mindre ändringar sitter bättre på mig än många måttsydda kostymer jag äger.

Utöver en väldigt välgjord konstruktion och produkt arbetar även Ring Jacket med att ta fram egna tyger. Mest känt är förmodligen Balloon-serien. Det är en kategori av tyger som produceras för såväl höst som vårsäsongerna och för säsongen består de av vad man brukar kalla hårt tvinnade ullfiber som lätt återhämtar sig och minskar risken för strynklighet. De är likt Fresco en glesare väv som också släpper igenom värme och vind vilket gör den till ett perfekt svalkande alternativ för sommaren. 

 


Ring Jacket SS17
Företagets lite ledigare A-1 Blouson tillsammans med benvita byxor.
Ring Jacket SS17
Ett ledigt sätt att kombinera kavaj och jeans.
Ring Jacket SS17
Dubbelknäppt Solarokostym i grått.
Ring Jacket SS17
Grå kostym med diskret windowpaneruta.
Ring Jacket SS17
Tre toner av grått med kavaj i Balloon-ull.
Ring Jacket SS17
Diskret grå kostym i form av företagets kostymkvalitet "Calm twist".
Ring Jacket SS17
Ljus bomullskostym för sommaren.
Ring Jacket SS17
Sommarkavaj med stort hundtandsmönster ur Balloon-serien.
Ring Jacket SS17
Brun dubbelknäppt kavaj i ull. silke och linne.
Ring Jacket SS17
Brun kostym i Calm Twist.
Ring Jacket SS17
Balloon jacket i brunt kombinerat med marinblå skjorta och vita byxor.
Ring Jacket SS17
Detaljbild på företaget Balloon Jacket.
Ring Jacket SS17
Mörkblå dubbelknäppt kostym med virkad slips.
Ring Jacket SS17
Ring Jacket SS17
Ton i ton-styling i mörkblått.
Dela på Facebook
Tweeta