Saman Amel besöker Göteborg

Många läsare känner säkert att mycket av vår bevakning här på Manolo fokuserar kring händelser, event och butiker i huvudstaden. Idag tänkte vi därför tipsa om en kommande Trunk Show i Sveriges näst största stad då killarna från Saman Amel för första gången besöker Göteborg 1-2 april för att ta emot beställningar.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-03-22 11:41  |  Lästid: 3 minuter
Saman Amel besöker Göteborg

Företaget Saman Amel har sedan starten 2009 utvecklats i väldigt hög takt. Från att vara den enda rena bespoketillverkaren av slipsar med produktion i Sverige till att på bara några år erbjuda en full måttsömnads-service av kavajer, byxor, rockar och skjortor är minst sagt imponerande.

Vi lät sy upp en kostym hos Saman under förra året vilket ni kunde läsa om här och här på Manolo. 

Sedan dess har det hänt en hel del inom företaget. Man har först och främst flyttat från Engelbrektsgatan där vi besökte företaget till sin nuvarande ateljé på Kommendörsgatan 21 vid Östermalmstorg. 


Företaget har introducerat en rad konfektionsprodukter så som en serie stickade plagg med polotröjor och popover som tydligaste inslag. 

Även de måttsydda plaggen har utvecklats en del. Saman Amel har nu tre prisnivåer för sina kostymer som ser ut som följande. 

Handmade in Napoli - från 20 000 kronor

Företagets spjutspetslinje som är 100% producerad för hand i Neapel. Tillgänglig med alla företagets tyger. 


Toscana - från 13 000 kronor

Företagets baslinje med flera handsydda detaljer och full kanvas-konstruktion producerad i Toscana. Tillgänglig i alla företagets tyger.

Business line -  från 9 500 kronor

Det senaste tillskottet i utbudet där företaget skalat bort de estetiska handmomenten som knapphål och endast behållt de funktionella delarna på insidan av kostymen. Begränsad till ett mindre utbud av prisvärda tyger med fokus på blått och grått. 


 

Saman Amel besöker Göteborg
Handmade in Napoli med en extremt hög hantverksnivå.
Saman Amel besöker Göteborg
Dubbelknäppt kostym i blå ull.
Saman Amel besöker Göteborg
Smoking från Toscana-linjen.

Om man känner att måttsydda kostymer är i dyraste laget kommer även Saman Amel erbjuda måttsydda skjortor och Popovers under sitt besök i Göteborg. De traditionella skjortorna är precis som Handmade in Napoli helt sydda för hand och startar på 2 499 kronor. 

Företagets Popovers är däremot maskinsydda vilket gör att de går ner en del i pris och här har man valt att inte ta något premium för måttsömnad vilket gör att de landar på 1 600 kronor precis som konfektionsmodellerna. 

 


Saman Amel besöker Göteborg
Måttsydda skjortor producerade för hand.
Saman Amel besöker Göteborg
Popover erbjuds nu måttsytt för samma pris.
Saman Amel besöker Göteborg
Företagets måttsydda byxor startar på 3 500 kronor i Toscana-linjen.

Trunk Showen håller till på Johannebergsgatan 24 och det är öppet hus för alla som vill komma förbi och titta på företagets produkter. Om man är intresserad av att sy upp något gör man dock allra bäst i att boka en tid via dag@samanamel.se

Ett trevligt initiativ tycker vi och roligt att se att det finns en efterfrågan på måttsydda kvalitetsprodukter även utanför Stockholm. 

 

Saman Amel besöker Göteborg
Saman kontrollerar det färdiga resultatet på en kund.
Saman Amel besöker Göteborg
Jordiga och naturliga toner är ett tydligt inslag i företagets filosofi.
Saman Amel besöker Göteborg
Inspiration från ateljén på Kommendörsgatan 21.
Dela på Facebook
Tweeta