Saman Amel lanserar ny kollektion för Mr Porter

Tidigare i år presenterades Saman Amels första kollektion av RTW exklusivt via Mr Porter. I förra veckan lanserade man sitt andra släpp med flera nyheter.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-12-18 11:45  |  Lästid: 2 minuter

Saman Amels estetiska profil har väckt stort intresse bland både konsumenter och press de senaste åren. Nyligen utsågs duon till Svenskt herrmodes mäktigaste av King Magazine och deras avskalade estetik, silhuett och inte minst färgskala har synts på konstnärer, entreprenörer, näringslivstoppar och skådespelare under senaste året.

När man i våras presenterade sin första konfektionskollektion exklusivt via Mr Porter var det exakt samma estetik och filosofi vi är vana att se i deras måttsömnadsateljé i Stockholm. Vidare byxor i bomullstwill, tunnstickade tröjor framför skjorta och slips samt mjuka kavajer i såväl konstruktion som material, inte sällan i toner av beige, grått eller benvitt.

För hösten lanserar man ett par nyheter i form av bl a en stickad cardigan med zipkrage och gedigen krage i två färger. Man presenterar även en hel del svart (en färg man introducerade redan i våras som får än mer utrymme i höstens kollektion). Det rör sig om allt från stickade pikétröjor till tunnstickad polo samt en split raglan rock i ull/kashmirblandning.

Tanken kring hur svart skall bäras i kollektionen är tydlig och genomtänkt och det är snarare i en avslappnad elegant tolkning tillsammans med ex kamel än i form av en vit skjorta och slips.

Vi har tittat närmare på delar av kollektionen och valt ut några personliga favoriter.

Stickad Cardigan med zip

Cardigan i beige eller grå merinoull

Ljus kavaj i ull

Beige kavaj i ull tillsammans med benvit rundhalsad tröja och piké.

Grå kavaj i flanell

Grå kavaj med fantastiskt snitt
Detaljbild på kavajens yta

Svart polotröja

Svart tunnstickad polo buren ton-i-ton med kostym
En typisk silhuett och styling för Saman Amel
Dela på Facebook
Tweeta