Saman Amel Spring/Summer 2020 Lookbook

Saman Amel har gått från klarhet till klarhet. Förra året utsågs de till svenskt herrmodes mäktigaste aktör och i veckan lanserade man vårens lookbook

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-04-24 10:43  |  Lästid: 3 minuter

När man som Saman Amel arbetar till största del med måttsömnad och custom made är möjligheterna närmast gränslösa. På många sätt är det optimalt då man kan anpassa sin beställning i såväl passform som material och detaljer helt efter respektive kund. Då olika kunders smak och behov skiljer sig åt kan den stora utmaningen som vara att som varumärke presentera en tydlig vision av vad man står för. Det är en av anledningarna som Saman, Dag och Andreas på Saman Amel valt att ta fram en lookbook per säsong där man tydligt förmedlar vad företaget står för.

Lookbooken fokuserar dels på material och färgkombinationer men också en passform där man med enkla medel kan skapa en väldigt intressant silhuett. Dag pratar om vikten av den eviga balansen mellan elegant och relevant och i vårens lookbook ser vi många spännande inslag där ex färgen svart blandas in på ett sätt man tidigare inte gjort. I övrigt ser vi en välbekant färgpalett som företaget Saman Amel varit en stark bidragande orsak till att popularisera. Det är toner av taupe, benvitt och beige där den traditionella skjortan är utbytt mot tunna stickade tröjor eller pikéer i bomull och silkesblandning. Även tonala kombinationer där en tunnstickad polo går ton i ton mot kavaj eller kostym för en sofistikerad look.

Silhuetten kännetecknas av en något längre kavaj med lägre knäppning och en aningen bredare axel. Byxan är skuren så den faller fritt och ibland med ett diskret bryt på skon. Vi ser härliga inslag av denim kombinerat med kavaj men på ett elegant avslappnat sätt.

Lookbooken är som sagt i första hand en inspiration och indikation till vad företaget kan göra men för de som inte har möjlighet att besöka ateljén på Kommendörsgatan 21 i Stockholm säljer man en mindre RTW-kollektion exklusivt via Mr Porter som är värd att titta närmare på.

Evening wear i sin elegantaste form
Eller kanske en benvit kavaj kombinerad med svart.
Grå kostym med generöst fall och spetsiga slag
Generöst skurna byxor ger en intressant och knivskarp silhuett
En spännande kombination av ledigt och uppklätt där dubbelknäppt kostym möter ljusa jeans
Den ljusa kostymen, här med en svart piké i bomull.
En färgpalett vi kommit att förknippa med Saman Amel
Dubbelknäppt kostym i mörkblått med en ledig tröja över axlarna
Eller varför inte en benvit linnekostym knäppt 6x1?
Beige, brun och benvit kombination där snittet talar sitt tydliga språk.
En lite ledigare look med en aningen längre byxa
Helsvart look med horsebit loafers
Benvita jeans tillsammans med kavaj i kamelhår och tunnstickad tröja.
Dela på Facebook
Tweeta