Sartoria Vanni lanserar måttsömnadsprogram för stickat

Vi skriver var och varannan vecka om mått- eller skräddarsydda produkter och tjänster här på Manolo. Allt som oftast handlar det om kavajer, skjortor, byxor eller skor men dagens artikel kommer fokusera på ett annat produktområde. Sartoria Vanni utökade nyligen sin måttsömnadstjänst med en serie stickade produkter och vi har tittat närmare på tjänsten.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-09-25 07:26  |  Lästid: 2 minuter
Sartoria Vanni lanserar måttsömnadsprogram för stickat

Till er som inte känner till Sartoria Vanni sen tidigare rekommenderar jag att läsa vår artikel från 2015 där vi redogör för historian och skrädderiet utveckling. 

Man erbjuder sen tidigare kavajer, rockar och kostymer med halv kanvas-konstruktion i tyger från erkända väverier som Loro Piana, Vitale Barberis och Guabello. Plaggen får ses som prisvärda sett till dess konstruktion och material samt med en produktion i Italien. 

Den nya måttsömnadstjänsten för stickat består av modellerna; rundhalsad respektive v-ringat, full zip respektive half zip, polo, cardigan, hoodie samt bomber. 


I materialväg rör det sig om 100% kashmir från Loro Piana i hela 20 olika färger.

 

Sartoria Vanni lanserar måttsömnadsprogram för stickat
Hoodie och Cardigan
Sartoria Vanni lanserar måttsömnadsprogram för stickat
Full Zip och Bomber
Sartoria Vanni lanserar måttsömnadsprogram för stickat
Rundhalsad och Polo.

Den här typen av tjänst kanske inte är direkt livsavgörande då passformen överlag inte behöver vara lika exak som på en kostym. Vi vet dock att många med exempelvis något längre armar har svårt att hitta vettiga alternativ i butik. Detta tillsammans med möjligheten att kunna styra valet av färg och modell gör att vi tror tjänsten kan vara intressant för många av våra läsare. 

Prisnivån startar på ca 350€ för rundhalsat samt v-ringat och sträcker sig upp till 590€ för den grövre bombern. Det är alltså inget prispåslag mot företagets RTW-modeller och har en leveranstid på ca 4 veckor.


Företaget besöker Stockholm regelbundet för Trunk Shows och är på plats 5-6 oktober nästa gång. 

För eventuella tidsbokningar använder man sig enklast av formuläret på företagets hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta