Säsongens 6 snyggaste Espadrillos

andreas  |  Publicerad 2019-06-27 11:46  |  Lästid: 3 minuter

Sneakers och loafers i all ära men under solsemestern finns det utrymme för ytterligare skor. En av våra personliga favoriter är Espadrillon. En skomodell med enkel konstruktion som vanligtvis produceras med en ovandel i kanvas och en flätad sula i jute.

Designers som Ralph Lauren och Antonio Ciongoli har länge haft en förkärlek till att styla sina kollektioner tillsammans med denna avslappnade skomodell. Den förstnämnda har t om gått så långt att han genom åren kombinerat hel smoking med svarta espadrillos för en spännande kontrast under sommarpresentationerna.

De flesta associerar nog Espadrillos med en produkt till ganska lågt pris och även kvalitet som man hittar i diverse supermarkets på spanska eller franska semesterorter. På många sätt stämmer såklart den bilden och ett par Espadrillos behöver inte kostar mer än 10€. Samtidigt lämnar dessa modeller en hel del att önska i såväl passform som kvalitet och för de som vill ha något mer finns det mängder med intressanta premiumalternativ.

Här har man inte bara valt att arbeta med en finare kvalitet i t ex mocka utan även anpassat sulan efter fotens form samt valt en rigid konstruktion och inte sällan en yttersula i gummi. Detta förlänger livet avsevärt på skorna då de inte blir alls lika känsliga för vatten på t ex stranden.

Vi har valt ut några personliga favoriter på marknaden som erbjuder spännande modeller av lite högre kvalitet.

Loro Piana

Loro Pianas premiumhybrid mellan loafers, sneaker och espadrillos heter Seaside Walk och har en traditionell flätad mellansula i jute med en tunn yttersula i gummi samt en lyxig ovandel i orange mocka.

Morjas

Svenska Morjas lanserade sina första espadrillos förra sommaren och i år har man adderat ytterligare färger. Modellen är i mocka med en lite tjockare sula som ger lite mer karaktär. (Även översta bilden)

Anderson & Sheppard

Marinblått är en klassisk färg för ett par espadrillos och här ser vi dem i en exklusivare version av mocka från Anderson & Sheppard.

Castañer

Ett par olivgröna handsydda espadrillos från spanska Castañer i en bomullskanvas med slitstark yttersula i gummi.

Drake´s

Lekfulla espadrillos i klargul kanvas från brittiska Drake´s som nu dessutom är på rea.

Manebi

Ett par espadrillos i djupt vinröd mocka producerade i Spanien för italienska Manebi.

Inspiration

Espadrillos tillsammans med vida vita byxor och solbrända vrister.
Eidos SS/15 under Antoni Ciongolis ledning stylades inte sällan med espadrillos.
Ralph Lauren SS/19
Dela på Facebook
Tweeta