Säsongens 6 snyggaste kabinväskor

För vissa kommer kanske jul eller nyårshelgen spenderas på varmare breddgrader. Oavsett om man skall resa lite längre eller bara åker för en enklare weekend så är en kabinväska ett utmärkt alternativ. Smidig att rulla mellan gaterna, enkel att kombinera med exempelvis en portfölj och rymlig nog att försvara två till tre outfits.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-12-12 12:22  |  Lästid: 3 minuter
Säsongens 6 snyggaste kabinväskor

För egen del så har kabinväskan långsamt men säkert börjat konkurrera ut weekendbagen under mina resor. Den sistnämnda är klart elegantare och perfekt om man reser med exempelvis bil men blir snabbt otymplig när man skall flyga. Även packning av kavajer och skor är i regel svårare och kräver inte sällan ett kompletterande kostymfodral. 

Jag väljer därför allt oftare min kabinväska som rymmer ca två kostymer samt lika många skor och skjortor samt underkläder, accessoarer och hygienprodukter. Några råd att tänka på när man köper kabinväska är att satsa på en modell som gärna har fyra hjul snarare än två då dessa är lättare att rulla. Vissa, likt jag själv älskar en klassisk design i aluminium men ha i åtanke att dessa tyvärr kan bidra till en högre vikt och därför begränsa packningen något. Vill man maximera vad man har med sig är ett lättviktsalternativ helt klart att rekommendera även om charmen med en lite bucklig aluminiumväska med åren är svårslaget. Det finns många olika versioner att välja mellan och jag har valt ut ett par favoriter i lite olika pris och utförande.

Brunello Cucinelli


 

Säsongens 6 snyggaste kabinväskor
Lyxig kabinväska i mocka från Brunello Cucinelli.

 

Samsonite

Säsongens 6 snyggaste kabinväskor
Lättviktsväska från Samsonite med detaljer i ljust skinn. (även översta bilden)

 


Felisi

 

Säsongens 6 snyggaste kabinväskor
Felisi är specialister på framför allt nylon och kända för sina väskor och portföljer. Här har man tagit konceptet ett steg längre med en hel kabinväska.

 

Fabbrica Pelletterie Milano


Säsongens 6 snyggaste kabinväskor
Kabinväska från italienska Fabbrica Pelletterie Milano i svart aluminium.

Globe-Trotter

Säsongens 6 snyggaste kabinväskor
Anrika företaget Globe-Trotter från England försåg bland andra Winston Churchill och Drottning Elisabeth II med resväskor. Här ser vi deras kabinanpassade modell.

 

Rimowa

 


Säsongens 6 snyggaste kabinväskor
Mitt personliga val från Rimowa är en klassiker i aluminium som har gjort mig sällskap på i princip alla resor de senaste åren.
Dela på Facebook
Tweeta