Säsongens 6 snyggaste regnrockar

Senaste veckan i Stockholm har gjort oss plågsamt medvetna om hur stor plats ett vattenavstötande ytterplagg har i den manliga garderoben. Idag skall vi därför lyfta fram sex favoriter som kan kombineras i flera lager under tidig vår men också bäras en bit in på sommaren.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-03-18 09:55  |  Lästid: 3 minuter
Säsongens 6 snyggaste regnrockar

Egentligen är en regnrock det kanske elegantaste och samtidigt praktiska alternativet som finns för regniga dagar. Paraply är trevligt men kan vara både omständigt och lätt att förlägga. Regnrockens största fördel är att den beroende på vad man bär under kan täcka ett användningsområde från tidig vår till sen höst. 

Addera exempelvis en grovstickad polotröja, tweedkavaj och flanellbyxor så kommer en vattentät regnrock att hålla dig både torr och varm när temperaturen är på plus. När våren på allvar börjar dyka upp går den fortfarande att slänga över axlarna under kvällar där vädret känns ostabilt utan att svettas ihjäl under. 

När man skall välja färg på sina regnrock finns det tveklöst ett par klassiska nyanser förknippade med modellen. Beige eller sandfärgad är en klassisker, framför allt på trenchcoats som är väldigt snyggt till både en ledig klädel som piké och jeans men även över en kostym. Mörkblått är lite mer diskret och kan vara lite extra intressant för kvällsaktiviteter eller över de mest formella plagg där mörka nyanser i regel är mer lättburna. Utöver dessa är toner av mörkbrunt och olivgrönt riktigt snyggt mot det mesta i garderoben. 


Kvalitetsmässigt finns det ofta två vägar att gå när det handlar om regnrockar: Antingen en mer klassisk brittisk kvalitet och gummibehandlad bomull (tänk Aquascutum, Burberry eller Mackintosh) eller en mer teknisk fiber i lättviktsversion likt Herno t ex. 

Bägge fyller sin funktion och det handlar här mer om vad för plagg man är ute efter. 

Rent modellmässigt så vill vi slå ett slag för klassiker så som just Trenchcoat och Mac med eller utan bälte i midjan. Tänk på att välja en modell med mer tilltagen längd så att vattnet faktiskt rinner av nederdelen av rocken och inte hamnar över bärarens ben och skor. 

 


Burberry

 

Säsongens 6 snyggaste regnrockar
Superklassikern från Burberry.

 

Cesare Attolini


 

Säsongens 6 snyggaste regnrockar
Handsydd Mac från Cesare Attolini i Loro Pianas vattenavstötande koncept "Storm System".

 

Emporio Armani

 


Säsongens 6 snyggaste regnrockar
En ljus och ofodrad trenchcoat från Armani som passar allra bäst under sena våren.

 

Uniqlo

 

Säsongens 6 snyggaste regnrockar
För de med begränsad budget erbjuder Uniqlo snygga regnrockar till väldigt lågt pris.

 


Mackintosh

 

Säsongens 6 snyggaste regnrockar
Klassisk Mac från ursprungsleverantören i khakifärgad och behandlad bomull.

 

Berg & Berg


 

Säsongens 6 snyggaste regnrockar
Modellen Nisse från Berg & Berg är samma Raglanrock som man lanserade i höstas i ull men här i ett Ventile-tyg i bomull med vattenavstötande egenskaper. Modellen finns i fyra färger varav detta är Olive. (även översta bilden)
Dela på Facebook
Tweeta