Säsongens 6 snyggaste snörkängor

Det är hög tid att se över utbudet av höst och vinterskor och de kanske mest renodlade modellerna för säsongen är snörkängorna. Vi har därför valt ut modeller från budget till lyx som fungerar till såväl dressat som ledigt.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-11-07 12:01  |  Lästid: 3 minuter
Säsongens 6 snyggaste snörkängor

Kängor är ett ganska brett begrepp som täcker mängder med modeller så idag har vi valt att fokusera på så kallade snörkängor. Dels för att dessa har en dressad profil som i rätt utförande t om kan komplettera en kostym men också för att de är våra personliga favoriter. 

Ett par kängor behöver såklart uppfylla ett par olika egenskaper. Först och främst är de både varmare och mer skyddande än lågskor tack vare skaftet som sticker upp och isolerar foten. De används av den här anledning vid helt andra temperaturer och väglag än ett par lågskor och bör därför i vår mening t ex ha en gedigen gummisula från fabrik. Att ha en känga med lädersula är inte fel om man lever i ett kallt men torrt klimat men ur ett skandinaviskt perspektiv är det inte speciellt praktiskt. 

Färgmässigt är det precis som med lågskor så att ju mörkare och blankare skon är, desto mer formell kommer den att uppfattas. En slank svart snörkänga i kalvskinn kan således vara ett perfekt alternativ till en mörk kostym under vintern då den har samma profil och form som en slät oxford när byxbenet täcker skaftet. 


Vill man istället ha ett lite ledigare och rustikare alternativ är en modell i mellanbrun mocka eller grain utmärkt. De kommer se bra ut mot såväl jeans som chinos och flanell och här kan inslag som stormrand och derbyknäppning förstärka den avslappnade känslan ytterligare. 

Vi har valt ut 6 modeller i olika prisklass och utförande.

Meermin - 101477

 


Säsongens 6 snyggaste snörkängor
Balmoral Boots från Meermin i mörkbrunt grainskinn.

 

Myrqvist - Abisko

 

Säsongens 6 snyggaste snörkängor
Derbykänga i Chestnut Suede från svenska Myrqvist.

 


Loake 1880 - Wolf MTO

Säsongens 6 snyggaste snörkängor
Modellen Wolf är en klassisk wingtipkänga med fårskinnsfoder från Loakes topplinje 1880.

 

Löf & Tung - Clark

 


Säsongens 6 snyggaste snörkängor
En så kallad Jumper Boot i brun mocka från svenska Löf & Tung. (även översta bilden)

 

Crockett & Jones - Skye 2

 

Säsongens 6 snyggaste snörkängor
Wingtipkänga i svart grainskinn från Crockett & Jones.

Edward Green - Galway


 

Säsongens 6 snyggaste snörkängor
Edward Greens ikon Galway i mörkbrunt grainskinn fungerar utmärkt i såväl dressade som lediga sammanhang.
Dela på Facebook
Tweeta